Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Enthousiast vakmanschap bij finale Skills Talents Deltion

Provincieteam Gelderland Giants won goud tijdens de nationale finale van Skills Talents, de vakwedstrijden voor vmbo´ers. De ontknoping vond plaats op donderdag 12 maart bij het Deltion College in Zwolle. Hier bonden 276 talentvolle leerlingen de strijd aan binnen tien verschillende vakrichtingen.

Alle provincies kregen de opdracht om samen een fictief festival te organiseren. Elk vakteam had daarin zijn eigen taak. Team horeca verzorgde de catering, team bouw timmeren fabriceerde een loungebank en het zorgteam verleende EHBO. “Op school kun je je nog een beetje verschuilen”, zegt Anja van der Valk, docent op SG Were Di in Valkenswaard. “Hier is het voor het echie. Je hebt elkaar nodig, zonder teamwork gaat het niet.”

Medailles

“Je moet creatieve oplossingen bedenken. De vakjury wil zien dat je snapt wat er gebeurt. Dat hebben we supergoed gedaan”, aldus het Brabantse vakteam. De prijsuitreiking bestond uit twee categorieën: die van ‘beste provincieteam’ en die van ‘beste school per vakrichting’. De gouden medaille ging naar provincieteam Gelderland Giants, Zuid Holland Hawks won zilver en Zeeland Sharks behaalde brons.

Deze scholen scoorden het beste per vakrichting:

  • Bouwen, Wonen & Interieur: Pius X College uit Almelo, Overijssel
  • Horeca: Stad & Esch Beroepencollege uit Meppel, Drenthe
  • Elektro & Installatie: Gomarus College uit Groningen, Groningen & ISW Hoge Woerd uit Naaldwijk, Zuid-Holland
  • Informatie & Communicatietechnologie: Calvijn College uit Goes, Zeeland
  • Mobiliteit & Voertuigen: De Meerwaarde uit Barneveld, Gelderland
  • Media & Vormgeving: Het Stedelijk Vakcollege uit Zutphen, Gelderland
  • Techniek & Ontwerp: Zernike College uit Groningen, Groningen
  • Bloem & Design: Helicon VMBO uit Kesteren, Gelderland
  • Economie & Ondernemen: Wartburg College uit Rotterdam, Zuid-Holland
  • Zorg & Welzijn: CSG Reggesteyn uit Rijssen, Overijssel

Over Skills Talents

Maar liefst 56% van de leerlingen in het voortgezet onderwijs zegt te weinig uitgedaagd te worden. Skills Talents geeft laatstejaars vmbo’ers de kans om uit te blinken in hun vak en trots te zijn op hun prestaties. “Alle jongeren die hier hun vakmanschap tonen, laten de beste editie van zichzelf zien”, aldus Tweede Kamerlid Tanja Jadnanansing. Zij was te gast bij de tiende editie van Skills Talents.

Samenwerking en ondersteuning

Skills Talents 2015 wordt met ondersteuning van de ministeries van OCW en EZ georganiseerd door stichting Skills Netherlands. Dit gebeurt in samenwerking met Deltion College,  Stichting Platforms Vmbo (SPV), de VO-raad en Fonds 21. Op 97 scholen zijn voorselecties geweest en op regionaal niveau is er met veel ROC’s en het lokale bedrijfsleven samengewerkt.

Een overzicht van alle deelnemende scholen en uitslagen vindt u op www.skillstalents.nl.

 

Skills talents info

 

 

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button