Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Enexis zoekt naar oplossing straatverlichting

Zwolle – Het is hommeles met de straatverlichting aan de noordkant van de stad. Al twee avonden achterelkaar brandt de straatverlichting niet in Westenholte, Stadshagen, Holtenbroek, Aa-Landen en Dieze. En nu is het zelfs zo dat overdag de lantaarns gewoon blijven branden. Een probleem dat nog niet opgelost is door beheerder Enexis.

De oorzaak van het probleem is bekend. Het zogenaamde TF-signaal waarmee de verlichting op afstand automatisch aangezet wordt, is defect. Enexis werkt met man en macht om de TF-zender te repareren. Maar dit is tot op dit moment nog niet gelukt.

Handmatig aanzetten

Om de gebieden toch ’s avonds te verlichten hebben de monteurs de verlichtingsgroepen handmatig aangezet op zaterdag en zondagavond. Ook is geprobeerd om de verlichting in bepaalde gebieden over te schakelen naar een andere TF-zender Omdat het signaal van deze zender toch niet werd opgepakt door de verlichting bleef het in bepaalde gebieden alsnog donker. Gisteravond is besloten om ook deze groepen alsnog handmatig aan te zetten.

Overdag branden

Maar dat handmatig aanzetten heeft wel een keerzijde. De lichten blijven namelijk ook overdag aanstaan. “Wij realiseren ons dat dit niet het meest duurzame is, maar veiligheid staat bovenaan”, vertelt Bob Winckels, woordvoerder van Enexis. “Op deze manier gaan wij er van uit dat de straatverlichting vanavond overal brandt, maar aangezien we de oorzaak van het probleem nog niet hebben opgelost houden we dat uiteraard extra goed in de gaten.”

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button