KabelkrantNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Energietoeslag over 2023 aan te vragen tot 1 juli 2024

Zwolle – Heb je een laag inkomen? Dan kun je €800 krijgen voor je energiekosten in 2023. Deze energietoeslag is nog tot 1 juli 2024 aan te vragen via www.zwolle.nl/energietoeslag. Vraag hem daarom snel aan!

De toeslag is bedoeld om Zwollenaren met een laag inkomen te helpen bij het betalen van de hogere energiekosten in 2023. We kijken daarbij naar het inkomen in november 2023. Ben je alleenstaand? Dan heb je recht op de energietoeslag als jouw inkomen in die maand minder dan €1502 netto per maand was. Dat is na aftrek van de belasting en zonder vakantiegeld. Woon je samen of ben je getrouwd? Dan heb je recht op de toeslag als jullie inkomen samen minder was dan €2146 netto per maand.

Al automatisch ontvangen

Een deel van de Zwollenaren dat recht heeft op de energietoeslag heeft dit bedrag al automatisch ontvangen. Dat deden we met de gegevens die bij ons bekend zijn. Als je de toeslag al hebt ontvangen kan je hem niet opnieuw aan te vragen. Kijk of je het bedrag van €800 al hebt gekregen.

De €800 nog niet gekregen?

Heb je de energietoeslag nog niet ontvangen? En wil je weten of je er recht op hebt? Kijk dan op zwolle.nl/energietoeslag. Via die pagina kun je het bedrag ook direct aanvragen.

Heb je de energietoeslag 2023 al aangevraagd? Dan kan je deze niet opnieuw aanvragen.

Bron
zwolle.nl

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren