Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Een-na-laatste ree bij Kop van Voorst nu ook dood

Zwolle – En weer is er een dode ree bij de Kop van Voorst. Dinsdag aan het eind van de middag troffen twee vrijwilligsters van Wijkboerderij de Klooienberg het dode dier aan in de uiterwaarden van het Zwarte Water. Verdronken omdat het niet op de kant kon komen.

Van de hele groep reeën die tot voor kort regelmatig gespot werden op de landtong in het Zwarte Water waren nog twee vrouwtjes over. Van deze twee vrouwtjes is nu dus één verdronken. Het laatste levende ree is na de vondst van het dode dier nog gezien aan de overzijde bij Scania.

Sinds enkele jaren leefde een kleine groep reeën op de Kop van Voorst, het eens zo groene schiereiland in het Zwarte Water. De reeën kregen het zwaar toen de firma Boverhoff het STIHO-terrein ging verhuren aan Scania en deze hier een parkeerterrein van maakte. Al tijdens de werkzaamheden op het gebied zijn twee reeën verdronken nadat zij door stress in het water waren gesprongen. Later volgden er meer.

Nadat ze te water raakten konden ze vaak niet meer op de kant komen vanwege de steile oevers. Groen Links vroeg aandacht voor de situatie van de reeën. Ook de PvdA heeft vragen gesteld toen duidelijk werd dat de eens zo groene Kop van Voorst volledig geëgaliseerd ging worden om er een parkeerplaats van te maken.

Wethouder Ed Anker van de Christenunie presenteerde onlangs nieuwe plannen voor de oevers van het Zwarte Water. Hierin komen ook wild uittrede plaatsen die het voor reeën en andere dieren makkelijker moet maken om weer uit het water te komen.

Plaats op de kaart bij benadering:

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button