Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Elektrische fietsen te leen bij Fietsenstalling Gasthuisplein

Zwolle – De fietsenstalling aan het Gasthuisplein heeft er een nieuw fenomeen bij: de Zwolse deelfiets. In de stalling staan zes elektrische fietsen die je als particulier kunt lenen om van A naar B te gaan. Niet duur, want het kost je twee euro per uur.  De deelfiets kun je via een app huren en ontgrendelen. Donderdagochtend werd de ingebruikname van de zes fietsen officieel afgetrapt door wethouder William Dogger van Mobiliteit en bereikbaarheid.

Links: ondernemer Oumar Sylla van de Zwolse Deelfiets, rechts; Wethouder William Dogger van Mobiliteit en bereikbaarheid – Foto: Peter Denekamp

De Zwolse deelfiets is een project van de Zwolse ondernemer Oumar Sylla en is bedoeld voor forensen en toeristen. In maart van dit jaar zijn de eerste deelfietsen in Zwolle geplaatst bij twee autobedrijven en twee Bed & Breakfasts. Want naast het idee van ‘fietsuitleen’ via de fietsenstalling in het centrum is de Zwolse deelfiets ook geschikt voor bedrijven.

Ondernemers kunnen de fietsen ter beschikking stellen aan personeel, klanten of relaties. Klanten die hun auto voor een onderhoud komen brengen, die kunnen in de tussentijd op de elektrische fiets terug naar huis of even de stad in. Ook is het een mooie oplossing voor hotelgasten die de stad gaan verkennen op de elektrische deelfiets. Medewerkers kunnen ook gebruikmaken van onze deelfietsen voor woon- en werkverkeer. Personeel reist bijvoorbeeld met het openbaar vervoer of met de auto naar Zwolle en parkeert aan de rand van de stad. De laatste kilometers kunnen ze dan met de deelfiets afleggen. De bedrijven betalen 1.000 euro per fiets dat wordt omgezet in een huurtegoed.

Zwolse deelfiets
De deelfiets kun je via een app huren en ontgrendelen – Foto: ©Peter Denekamp

 

De Zwolse deelfiets maakt gebruik van elektrische fietsen met trapondersteuning die zichzelf tijdens het fietsen opladen. Het is de bedoeling dat de stallingen op steeds meer plaatsen komen zoals bij stations en grote parkeerplaatsen, binnenstad en industrieterreinen.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button