KabelkrantKunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Ontdek Nieuwe Muziekwerelden met Muziekverteller Brechtje Roos

Luisterspecial Frisse Oren over de liefde in zaal Achter de Hoven Assendorp

Zwolle – Op 5 februari gaat Frisse Oren over dat onderwerp dat mensen al eeuwenlang bezighoudt: de liefde. Oeh la, laaaa. Wat is er mooier. En lekker veel liedjes, deunen, songs over dit zoete onderwerp tijdens deze Luisterspecial. Juist het gebrek eraan geeft velen inspiratie voor de mooiste klanken en dito teksten trouwens. Hoor erover tijdens deze editie van Frisse Oren. Bowie, jazz en Mahsa Vahdat kunnen niet ontbreken op het lijstje van de Muziekverteller Brechtje.

En welke grote muziekliefde willen luisteraars laten klinken? Er wordt samen geluisterd naar het persoonlijk verhaal en de muziek. Als het fragment uitgekozen wordt. Na afloop is het thuis genieten met de luisterlijst luisterlijst vol nieuwe muziek.

Luisteren tussen de noten door

Muziekliefhebbers die verlangen naar verdieping en een frisse luisterervaring worden uitgenodigd voor de tweede Luisterspecial Frisse Oren in Assendorp, gepresenteerd door Muziekverteller Brechtje Roos. Tijdens deze interactieve worden luisteraars meegenomen op een reis vol muzikale ontdekkingen. Geniet daarna extra van klank. Na afloop wordt de luisterlijst gemaild zodat alles in eigen tempo herbeluisterd kan worden.

Voorkennis is niet nodig, maar mag wel. Neem sowieso nieuwsgierige oren mee.

Reactie

‘Je uitnodigende manier om mee te luisteren, te voelen, te denken en dat te delen is zo fijn, alles mag er zijn, er is geen goed of fout. Mij gaf je daarmee o.a. ruimte om anders te gaan luisteren naar voor mij onbekende muziek..’. Liesbet, luisteraar Schouwburg Ogterop Meppel.

Luisterspecial Frisse Oren, over de liefde

5 februari Zwolle, 13.30u-15u, €15/€22,50*
Zaaltje Achter de Hoven
Assendorp Zwolle.
*Online tickets reserveren bij voorkeur voor 3 februari
brechtje@studiohoor.nl
*Wel trek, geen budget? Laat horen. Ruim geld? Doneren mag. Je bent niet de enige!

Achtergrond

Sinds januari houdt Muziekverteller Brechtje (muzikant & Assendorper) in eigen buurt Assendorp Zwolle Luisterspecials. Tegelijk kunnen luisteraars ook terecht bij podium Jansstraat 33 Haarlem en Schouwburg Ogtertop Meppel. Check de vitrine van studiohoor.nl voor info.

De eerste Zwolse Luisterspecial in januari was uitverkocht. Er is beperkt ruimte dus wacht niet te lang met opgeven. Eind februari start cursus Nieuwe Kijk op Muziek. Deze vijfdelige cursus actief luisteren start op alle locaties.

Wie

Brechtje Roos (muziekverteller, muzikant, muziekpedagoog, Zwolse en oprichter van Studio Hoor) scherpt oren aan en laat publiek anders luisteren en meer horen in muziek uit allerlei windstreken en stijlperiodes. Dat doet ze ook bij organisaties en op festivals, kamermuziekpodia, voor concertseries, met musici en organisaties als het Nederlands Blazers Ensemble, Nederlands Kamerkoor, Theaters Tilburg, Projazz, Culturele Zondagen Utrecht, ensemble Modelo62, OBA Amsterdam, Nacht van de Filosofie Den Haag, Musis Arnhem.

Brechtje woont na ruim een kwart eeuw Randstad sinds een jaar weer boven de IJssel en slaat daar graag haar vleugels extra breed uit. Luisteraars in de regio kunnen de interactieve luisterprojecten zelf ervaren in Deventer Schouwburg, Schouwburg Ogterop Meppel en Dominicanenklooster Zwolle. Check de vitrine van studio Hoor!

Meer reacties

‘Met open oren naar muziek van over de hele wereld luisteren én er tegelijkertijd van alles over opsteken dankzij de losse, enthousiasmerende lessen van Brechtje’, aldus een luisterlescursist.

‘De hartstocht van Brechtje voor muziek is hartverwarmend. Ze legt verbanden tussen diverse genres waardoor er letterlijk een wereld aan muziek voor je open gaat’. Corné Ran-programmeur Amare Den Haag.

Gerelateerde artikelen

Back to top button