Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Einde wedstrijd: bekertoernooi eindigt in Groningen

Zwolle / Groningen – Landstede Hammers is er donderdagavond niet in geslaagd om de finale van de beker te bereiken. De Zwollenaren verliezen in MartiniPlaza met 93-69 van Donar.

Na de wedstrijd in Zwolle was het rust zei Herman van den Belt en hij zag zijn ploeg in Groningen niet slecht uit die onderbreking komen. De Zwollenaren openen via Noah Dahlman de score en daarmee wordt ook direct de man van het eerste en tweede kwart genoemd. Dahlman maakt de ene na de andere bal en staat na het eerste kwart al op liefst vijftien punten. Het levert Landstede Hammers een kleine voorsprong op, ook omdat Nigel van Oostrum twee rake driepunters schiet. Na het eerste kwart is het verschil één punt in Zwols voordeel (25-26) en dus zes over twee wedstrijden.

Run Donar

Die marge blijft daarna nog heel even in stand, maar Donar grijpt beetje bij beetje de macht. Noah Dahlman zorgt nog voor 30-32, maar dan komen de Groningers met een eerste, flinke run. Van 30-32 wordt het 41-32 en dat is voor Van den Belt het sein om een time-out te nemen. Sherron Dorsey-Walker maakt vervolgens direct een einde aan die run, maar de achterstand blijft staan. Dahlman, wederom hij, gooit zelfs een driepunter, maar moet toezien hoe Donar net voor het einde van de eerste helft uitloopt naar een 43-37 voorsprong.

In het derde kwart recht Landstede weer wat de rug, al blijft het verschil schommelen tussen vier, vijf en zes punten in het voordeel van Donar. Een technische fout voor Donar-coach Erik Braal maakt dat Dahlman bijvoorbeeld de marge terugbrengt naar drie, maar aan het einde van het kwart is het ‘gewoon’ weer 58-53. Daarmee is de stand na zeven gespeelde kwarten helemaal gelijk en bereikt de winnaar van het slotkwart de finale van de Basketball Cup. Spannender ga je het niet krijgen.

De overlever wordt Donar, zij spelen in het slotstuk van de Basketball Cup tegen Aris Leeuwarden of Den Helder Suns. De Hammers krijgen het niet voor elkaar om het ontketende Donar bij te blijven, vooral omdat Vernon Taylor het schot heeft gevonden. Hij schiet over de hele wedstrijd vijf driepunters, waarvan vier in het slotkwart. Landstede kan de Taylor-flow niet stoppen en kan niets anders dan berusten in uitschakeling. Donar boekt een 93-69 zege en plaatst zich voor de bekerfinale. Voor Landstede Hammers rest de competitie.