EconomieKunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Einde aan ‘Lampenkappen tijdperk’ in Sassenstraat

Er komt een einde aan de mooi en bijzonder versierde Sassenstraat.  Het veelgeprezen Sassenstraat Allicht is dit weekend voor het laatst te zien. De afgelopen anderhalf jaar werd de Zwolse winkelstraat sfeervol verlicht door honderden verschillende lampenkappen, waarvan een groot deel door Zwollenaren zelf ingeleverd en ‘gepimpt’ is. Het feeërieke  project, dat een jaar langer dan voorzien doorliep, komt nu ten einde omdat de techniek inmiddels te wensen overlaat.

Vanaf maandag worden de lampenkappen en de technische constructie vervangen door de oorspronkelijke gemeentelijke verlichting.

Meest gefotografeerde plek

Sassenstraat Allicht heeft de Sassenstraat en de Zwolse binnenstad uiteindelijk veel meer opgeleverd dan alleen een vrolijke aanblik. Een aanblik die de afgelopen periode één van de meest gefotografeerde plekken van de Overijsselse hoofdstad is geworden.

In eerste instantie zou het verlichtingsproject, dat in november 2013 officieel van start ging, tot vorig voorjaar duren. Door het succes is Sassenstraat Allicht uiteindelijk met een jaar extra verlengd. Gedurende de looptijd van het lampenkappenproject is het bezoek aan de Sassenstraat met zo’n dertig procent toegenomen, en is de leegstand van winkelpanden teruggedrongen. Sassenstraat Allicht kreeg veel aandacht in de media, net als de samenwerking die ten grondslag lag aan het welslagen ervan. In toeristische publicaties en -campagnes speelde het project een aantal keren een prominente rol. Sassenstraat Allicht is bekroond met de Cultuurcongres Award 2014 van de provincie Overijssel, een onderscheiding voor initiatieven die gebaseerd zijn op samenwerking.

 

15173341396_3599bae0d4_z

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button