EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Eind volgende week eerste bussen langs transferium Pannekoekendijk Zwolle

Omleiding Zwolle afgelopen m.i.v. 16 augustus

Vanaf zondag 16 augustus rijden de stads- en streekbussen in het centrum van Zwolle weer via de Pannekoekendijk. De werkzaamheden ter hoogte van het centrum zijn dan afgelopen en daarmee is ook een eind gekomen aan de langdurige omleiding.

Nieuwe uitstapplaats voor het centrum

De Pannenkoekendijk wordt de nieuwe centrumhalte voor de stad. De bestaande centrumhaltes aan de Eekwal, de Harm Smeengekade en bij de Wehkamp komen hiermee te vervallen.

Dit nieuwe bus transferium wordt uitgevoerd in een dynamisch systeem. De bussen krijgen geen vaste haltes, maar rijden altijd zo ver mogelijk naar voren en stoppen daar dan op de busbaan.

Er kunnen aan de grachtzijde maximaal 6 bussen tegelijkertijd staan. Dit is de eerste halte vanaf het treinstation en het is een overstappunt voor mensen die zo dicht mogelijk bij het centrum of het toekomstige Katwolderplein willen uitstappen of willen overstappen naar een andere stads- of streeklijn.

De halte aan de kant van het Katwolderplein is meer een uitstaphalte, dit is de laatste uitstapmogelijkheid voordat de bussen het nieuwe busstation aan de zuidzijde van het treinstation aandoen. De uitstaphalte heeft plaats voor drie bussen die gelijktijdig halteren.

 

Bushalte Centrum Zwolle Pannekoekendijk - Foto: ©Frank van Hienen - www.frankvanhienen-fotografie.nl
Bushalte Centrum Zwolle – kant Katwolderplein – laatste uitstapmogelijkheid voor het station – Foto: ©Frank van Hienen – www.frankvanhienen-fotografie.nl
Bushalte Centrum Zwolle Pannekoekendijk - Foto: ©Frank van Hienen - www.frankvanhienen-fotografie.nl
Bushalte Centrum Zwolle Pannekoekendijk – Foto: ©Frank van Hienen – www.frankvanhienen-fotografie.nl
Bushalte Centrum Zwolle Pannekoekendijk - Foto: ©Frank van Hienen - www.frankvanhienen-fotografie.nl
Dynamische panelen geïnformeerd wanneer een bepaalde bus verwacht wordt en op welke plaats deze komt te staan  – Foto: ©Frank van Hienen – www.frankvanhienen-fotografie.nl

 

 

 

Back to top button