Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Greijdanus College zamelt bijna 38.000 euro in voor Oeganda

In de nacht van 15 op 16 januari 2015 vond op het Greijdanus College in Zwolle de zevende editie van de ‘Nacht van betekenis’ plaats. Ruim 400 brugklasleerlingen bleven een nacht op school om geld in te zamelen voor de organisatie Red een Kind. Het eindbedrag van maar liefst 37.941 euro wordt gebruikt voor een middelbare school in Oeganda.

De leerlingen lijken, ondanks het volle programma met workshops en lessen, vlak voor de afsluiting van de ‘Nacht van betekenis’ nog geen last van vermoeidheid te hebben. Schilderen, sporten en lessen over Oeganda, er is van alles te doen tijdens de nachtelijke uurtjes. Al tijdens de opening worden leerlingen getrakteerd op een optreden van Dance Inc. Hierna leren ze tijdens een workshop een eigen dans. Om 7.30 uur ‘s morgens wordt deze dans door alle leerlingen tegelijkertijd uitgevoerd en gefilmd voor de kinderen in Oeganda en de kijkers thuis.

Livestream

Dit jaar had het team vrijwilligers, dat bestaat uit leerlingen uit de bovenbouw, een livestream opgezet, zodat de opening en de sluiting direct te volgen waren via internet. Zo is ook de spectaculaire afsluiting met dansoptreden van Daniel Maliy (halve finalist Holland’s Got Talent) live te volgen.

Vlak voor de uitreiking van de cheque aan organisatie Red een Kind wordt de spanning opgevoerd. Met een paar indrukwekkende salto’s verschijnen de cijfers van het eindbedrag een voor een op de schermen. Als het bedrag van 37.941 euro uiteindelijk in beeld staat, reageert de zaal enthousiast over het prachtige resultaat.

Gerelateerde artikelen

Back to top button