EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Eerste winkeltjes spoortunnel Zwolle voor eind van de maand open

Nog voor het eind van dit jaar gaat het eerste winkeltje open in de spoortunnel in Zwolle. Aan de kant van het Hanzeland komt een AH 2 go van Albert Heijn. Het is de bedoeling dat deze shop over precies twee weken open gaat.

De winkel ligt tussen de ingang van de spoortunnel en de OV poortjes in en is voor iedereen vrij toegankelijk. Een goede vestigingsplek ook vanwege de directe ligging naast de opgang van  het nieuwe busstation (red. realisatie busstation eind 2018).

AKO en Sanifair

Naast de AH 2 go opent begin januari 2016 een AKO boekwinkel en de toiletservice Sanifair. Deze firma is bekend van de toiletten in de Duitse raststätten.

Döner Company en Mr. Long

Daarnaast zal de landelijke keten Döner Company zich vestigen in de tunnel. Zij gaan broodjes Döner Kebab en bijvoorbeeld Turkse Pizza’s verkopen aan de hongerige reiziger. En heb je even geen trek in Döner maar meer in Vietnamese loempia’s, broodjes of rijk gevulde maaltijden en sushi? Ook de horecaketen Mr. Long gaat een vestiging in de tunnel openen.  Beide horecaketens hebben al diverse vestigingen op stations in het land.

Plannen voorzijde station

Op dit moment is de kaartverkoop nog in het midden van stationsgebouw. Ook zit de officiële ingang van het station op die plek. Dit wil de NS graag veranderen. Er zijn ideeën en concrete plannen om voor de spoortunnel te gaan werken met perronkappen die duidelijk de nieuwe ingang van het station moeten aangeven. Ook de kaartverkoop moeten worden verplaatst naar deze zone. Op commercieel vlak zijn er wensen vanuit de NS om de winkeltjes iets naar voren te schuiven. Dit met de bedoeling om direct vanuit de tunnel zicht te krijgen op de looproute richting de stad. En als laatste zijn er wensen om een ondergrondse fietsenstalling te realiseren.

Er vindt door de NS nog veelvuldig overleg plaats met alle betrokken partijen over de concrete invulling en de financiering van deze plannen.

23649601896_131601b673_z (1)
Links opent Döner Company, rechts Sanifair toiletservice
23567125972_13217d9faf_z
Toekomstige opgang naar het busstation
23380013730_4c4c3ba6c3_z
Opening Mr. Long Aziatische keuken wordt verwacht. Zowel Döner Kebab alswel Mr. Long zijn beide nog bezig met de tekeningen voor de inrichting.
23675693025_39683c7c45_z
AKO boekhandel opent binnen nu en een maand haar deuren.
23567142992_13ba9ea9e2_z
AH 2 go opent over 2 weken haar tweede winkel op station Zwolle. De winkel bij het stationsplein blijft ook gewoon open.


 

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button