Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Eerste treinen rijden in winkelcentrum Zwolle Zuid

Zwolle – Sinds zaterdag staat er in een lege winkelruimte in het winkelcentrum van Zwolle zuid een modelspoorbaan van modelspoorgroep IJsselland.

Het initiatief kwam tot stand nadat de winkeliersvereniging elders in Nederland een etalage zag met een winterlandschap modelspoorbaan. Denkend aan de lege winkelruimte en met de feestdagen voor de deur, was het de planning om dit in het leegstaande pand in de Van der Capellenstraat te realiseren van af half december tot half januari.

Er werd contact gelegd met modelspoorgroep IJsselland met de vraag of zij iets konden betekenen. Dit kon, en het is niet bij een etalage gebleven. Er staat een grote modelspoorbaan in het pand.

Helaas kwam de lockdown in december, hierop is er voor gekozen om te wachten tot dat deze ten einde kwam, wat afgelopen vrijdag bekendgemaakt werd. Zaterdag reden de eerste treinen over de baan en het trok flink bekijks van het winkelend publiek.

Voor de modelspoorgroep ook een mooie kans om weer met de hobby bezig te zijn: door de coronamaatregelen zijn grote modelspoorbeurzen al 2 jaar afgelast. Komende weken zal er op vrijdag, zaterdag en zondag gereden worden door de modelspoorgroep tijdens de openingstijden van de overige winkels in het Zwolse winkelcentrum.

Gerelateerde artikelen

Back to top button