Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Eerste transformatie van kantoren naar woningen in Hanzeland gerealiseerd

Zwolle – De eerste 89 woningen van het nieuwe appartementencomplex ‘Les Pavillons’ zijn op maandag 9 juli met de nieuwe bewoners officieel geopend. “Met de opening van ‘Les Pavillons’ is de eerste transformatie van kantoren naar woningen in onze Spoorzone een feit! Ik ben heel blij en trots dat de Van der Horst Groep dit met ondernemers en partners heeft gerealiseerd. Met hen benutten we de mogelijkheden op deze bijzondere plek van Zwolle ten volle om te voldoen aan de grote vraag naar woningen in onze stad. Veel woonplezier gewenst aan alle nieuwe bewoners van dit prachtige wooncomplex!”, aldus Ed Anker, wethouder Spoorzone.’


Bekijk hier alle kantoorgebouwen met indicatie wonen


Aan de zuidzijde van het treinstation in Zwolle liggen de drie voormalige kantoorgebouwen ‘Les Pavillons’ aan de Noordzeelaan 2-38. Twee van de drie gebouwen – gebouw Lyon en Paris – zijn inmiddels door Van der Horst Groep getransformeerd naar 89 appartementen in de vrije huursector getransformeerd. Er zijn studio’s, twee- en driekamerappartementen met een vloeroppervlakte van 43 – 74 m2 en een parkeerplaats op het afgesloten parkeerterrein. Bijna alle appartemenen beschikken over een eigen balkon en er is een gezamenlijke daktuin. Aan het eind van dit jaar wordt het derde voormalige kantoorgebouw met 25 sociale huurappartementen opgeleverd. Deze worden via deltaWonen verhuurd.

Groen

Naast de transformatie van kantoren naar woningen verandert ook de buitenruimte. Door groen toe te voegen aan de gevels en aan het maaiveld is de verblijfskwaliteit en het zicht vanuit de omgeving verbeterd. De woningen worden tevens duurzaam verwarmd door middel van (op termijn geothermische) stadsverwarming.

Ontwikkelperspectief stationsgebied Zwolle

De transformatie van voormalige kantoorgebouwen naar woningen sluit aan bij de ambitie die de samenwerkende partners in de Spoorzone – gemeente Zwolle, NS stations, provincie Overijssel en ProRail – samen geformuleerd hebben in het Ontwikkelperspectief stationsgebied Zwolle. Meer informatie staat op www.zwolle.nl/spoorzone.

Gerelateerde artikelen

Back to top button