Nieuws uit ZwolleVervoerVideo NieuwsVoorpagina

Eerste stakingsdag NS-personeel start in Zwolle

Vrijwel geen treinen naar het Noorden

Zwolle – In het Noorden van Nederland rijden vrijwel geen treinen door een staking van het NS-personeel. Een deel van het personeel heeft het werk neergelegd voor een beter salaris. Vanochtend om 04.00 uur startte de estafettestaking onder andere in Zwolle. Het is de eerste in een reeks van 5 estafettestakingen. Tot en met morgenochtend 04.00 uur rijden er nagenoeg geen treinen in de Noordelijke provincies en delen van Overijssel en Flevoland. Er worden geen bussen ingezet. de NS adviseert reizigers om alternatief vervoer te zoeken. De treinen van Blauwnet naar Kampen en richting het Vechtdal rijden wel gewoon.

Vakbond FNV die de staking organiseert roept de reizigers op tot solidariteit: ‘Natuurlijk is het vervelend dat reizigers worden getroffen. Maar de strijd van het NS-personeel staat voor een strijd tegen een koopkrachtcrisis die ons allemaal keihard raakt. We willen allemaal het eind van de maand kunnen halen en de rekeningen en de boodschappen kunnen blijven betalen. Daarom roepen wij iedereen op om solidair te zijn met onze stakende leden.’ aldus FNV-voorzitter Tuur Elzinga.

De vakbonden vragen onder andere om een automatische compensatie voor de prijsstijgingen, een eenmalige uitkering van 600 euro en oplossingen voor de almaar oplopende werkdruk.

Gerelateerde artikelen

Back to top button