Nieuws uit ZwollePolitiek & Opinie

Eerste porseleinen roos voor “bouwer’ voor Ilona Kevelham

Zwolle – Deze week reikte kersverse PvdA-lijsttrekker Eefke Meijerink het eerste unieke handgemaakte porseleinen roosje uit. De ontvanger was Ilona Kevelham, een van de Bouwers van Zwolle. Deze stille kracht uit de Zwolse cultuurwereld werd verrast op haar werkplek in de Statenzaal, waar ze druk bezig is met de Stadsproductie in samenwerking met o.a. Boudewijn Koops en Typhoon.

PvdA-lijsttrekker Eefke Meijerink over Kevelham: “Ilona is iemand die altijd achter de schermen te vinden is. Ze is sprankelend en vrolijk en dat zet ze in om hele mooie dingen voor de stad te maken. Het aantal uren dat ze daarin stopt staat in geen verhouding met wat ze daarmee verdient.”

Wie zijn de Bouwers van Zwolle?

Iedereen kent wel zo iemand uit de straat of wijk of via (vrijwilligers)werk. Iemand die de containers altijd netjes naast elkaar zet, zodat de ROVA-medewerkers er goed bij kunnen. Of die juf of meester die net dat stapje extra zet om talenten van kinderen naar boven te halen. Of die voetbalvader of moeder die altijd een extra bardienst draait. De PvdA vindt dit soort mensen onmisbaar. Daarom willen we die inwoners, die op hun eigen manier bouwen aan een mooier, groener, liever en socialer Zwolle, dit jaar extra bedanken.

Handgemaakt porseleinen roosjes

Deze ‘Bouwers van Zwolle’ ontvangen het komende jaar onverwacht een cadeau van de PvdA. Deze prachtige roos van porselein is vervaardigd door Everdien Post. Zij heeft haar atelier in de Creatieve Coöperatie en was blij met de opdracht voor het roosje: “Porselein is prachtig teer en kwetsbaar materiaal, maar je kunt er hele krachtige vormen mee maken. En kracht is ook waar de ontvangers van deze roosjes voor staan en ons geven.”

Doe mee en nomineer een ‘Bouwer’

Weet of ken jij ook iemand die volgens jou dit unieke roosje verdient omdat de persoon in kwestie veel doet voor de straat, de wijk of voor anderen, laat het ons dan weten. Iedereen mag een Zwollenaar voordragen voor zo’n roosje. Stuur een mail naar zwolle.pvda@gmail.com. Alle Bouwers van Zwolle komen op onze Facebookpagina www.facebook.com/pvdazwolle

De roosjes worden de komende maanden overhandigd door allerlei PvdA-leden, van wethouder tot de vrijwilliger die al jaren mee helpt met flyeren in de wijken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button