CoronavirusNieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Eerste patiënt met coronavirus in de regio IJsselland overleden

Zwolle – Een persoon (80+) die woonde in de gemeente Zwartewaterland is overleden. Dit is het eerste overlijden na besmetting met het coronavirus COVID-19 in de regio IJsselland. ‘Ons medeleven gaat uit naar familie en nabestaanden. In verband met privacy geven we verder geen informatie over deze patiënt.’ aldus Veiligheidsregio IJsselland.
In onze regio zijn 12 nieuwe besmettingen met het coronavirus COVID-19 vastgesteld. Daarmee komt het totaal aantal bevestigde patiënten in de regio IJsselland op 57. Als GGD testen wij alleen mensen die kwetsbaar zijn, zoals ouderen en mensen met onderliggend lijden. Er zijn dus meer mensen besmet met het coronavirus dan in onderstaand overzicht staan.
Aantal positief geteste personen per gemeente
Dalfsen 3
Deventer 7
Hardenberg 2
Kampen 5
Olst-Wijhe 1
Ommen 3
Raalte 2
Staphorst 3
Steenwijkerland 1

18 patiënten overleden, 409 nieuwe patiënten, in totaal 2460 positief geteste personen

Sinds gisteren zijn 409 mensen positief getest op COVID-19, de ziekte die veroorzaakt wordt door het nieuwe coronavirus. Daarmee komt het totaal positief geteste mensen op 2460. Onder hen zijn 594 mensen die in de zorg werken; zij worden vaker dan andere groepen getest.
18 patiënten zijn sinds de vorige update overleden aan COVID-19. In totaal zijn er nu 76 mensen overleden aan de ziekte. De leeftijd van de overledenen ligt tussen 63 en 95 jaar. In totaal zijn 489 patiënten opgenomen (geweest) in een ziekenhuis.
De meeste positief geteste mensen wonen in de provincie Noord Brabant, namelijk 870 personen. Daarna zijn de meeste positief geteste mensen gemeld in Zuid Holland (312). Limburg (301).
Door de NIVEL Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg -peilstations zijn afgelopen week 9 infecties gerapporteerd, waarmee dit totaal 17 wordt

Zwartewaterland 8
Zwolle 22

Tags
Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button
Close