Nieuws uit Zwolle

Eerste paal project ‘Mijn Woonsmaak’ in Stadshagen

Op vrijdag 10 april slaat wethouder R. de Heer de eerste paal van het nieuwbouwproject Mijn Woonsmaak in Vrij Werkeren (Stadshagen).

Het bouwplan

Heutink Ontwikkeling en Bouw realiseert het project Mijn Woonsmaak in het jongste uitbreidingsgebied van Stadshagen Vrij Werkeren. Het project omvat 43 woningen, waarvan 32 goedkope rijwoningen met een koopsom van € 160.000,– v.o.n. Het project van Heutink kwam als winnend ontwerp naar voren tijdens het woonevenement in het Cultuurhuis in 2014. Meer dan 500 bezoekers kozen hun favoriete ontwerp uit circa twintig ontwerpen voor woningen tot maximaal € 160.000,–.

In het project Mijn Woonsmaak staat inbreng van kopers centraal. Variatie en keuzevrijheid is hier het motto. Voor het plan zijn door architect Jaap Hoekstra drie verschillende gevels ontworpen. Naast de keuze uit gevels kan de koper kiezen uit diverse indelingsmogelijkheden. Deze grote keuzevrijheid maakt de woningen erg populair. Alle woningen zijn binnen korte tijd verkocht.

Duurzame woningen

De woningen in het project Mijn Woonsmaak zijn zeer energiezuinig ontworpen en voldoen aan de meest recente eisen. Er wordt hoogwaardig isolatiemateriaal toegepast. Daarnaast worden de woningen voorzien van een zeer zuinige CV – ketel in combinatie met vloerverwarming. Ook wordt er gebruik gemaakt van elektriciteit uit zonne-energie. Op het dak worden zonnepalen aangebracht. Deze panelen zetten zonne-energie om in elektriciteit. De duurzaam te bouwen woningen van het project Mijn Woonsmaak besparen dan ook niet alleen het milieu, maar leveren ook een aanzienlijke besparing op het energiegebruik.

Een autovrij hof vormt het hart van het project. Hier komen bloeiende bomen en een centraal gesitueerde zitgelegenheid. In de buurt komt ook een groen parkje met een speelvoorzieningen en een waterspeelplaats. Kortom, Vrij Werkeren wordt een buurt met veel groen. Een heerlijke buurt om in te wonen!

Meer informatie over het plan is ook te vinden via www.mijnwoonsmaak.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button