Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Eerste novembervorst en mist

Zwolle – In de afgelopen nacht koelde het in het binnenland flink af. Het koudst werd het op de Veluwe. Weerplaza meldt dat de temperatuur daar daalde naar -1,4 graden. Van de eerste landelijke vorstdag in november is nog geen sprake, daarvoor moet het kwik in De Bilt dalen tot onder het vriespunt.

Tijdens langdurige opklaringen kon de temperatuur in het binnenland sterk dalen. Dat resulteerde niet alleen op de Veluwe tot vorst, maar ook in het Rivierengebied en in delen van de provincie Utrecht. In de koude lucht is bovendien plaatselijk dichte mist ontstaan. In Gelderland en Noord-Brabant is het zicht minder dan 200m en het verkeer kan daar tijdens de ochtendspits hinder van ondervinden. Weerplaza verwacht dat de mist de komende uren overal zal gaan oplossen. (actuele waarschuwing: http://www.weerplaza.nl/waarschuwing/ )

Volgende week vaker vorst

Vandaag verloopt het weer verder vrij rustig. Er trekken een aantal buien over het land, met name in de kustprovincies, en tussendoor schijnt de zon. Het wordt ongeveer 11 graden. De nachten naar vrijdag en zaterdag zullen minder koud verlopen door een toename van de bewolking. In het weekend en volgende week stroomt koudere lucht ons land binnen en zijn er meer opklaringen. In de nacht naar zondag is lokaal vorst mogelijk, de hele volgende week gaat het op uitgebreide schaal licht vriezen, aldus Weerplaza. Dan neemt ook de kans op gladheid toe.

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button