Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Eerste exemplaar Zwolse Natuur- en Milieu Educatie Gids voor basisonderwijs uitgereikt

Zwolle – Donderdagmiddag overhandigde wethouder William Dogger het eerste exemplaar van de Zwolse Natuur- en Milieu Educatie Gids aan de directeur van OBS de Toonladder, Eef Wegerif .

Samen met haar partners brengt gemeente Zwolle een digitale gids uit met een overzicht van het complete aanbod aan Natuur en Milieu Educatie (NME) voor basisscholen. In Zwolle worden veel natuur-educatieve activiteiten en -materialen aangeboden door tal van organisaties. Deze zijn nu overzichtelijk bijeengebracht in de gids.

tekst gaat verder onder de foto

Wethouder Dogger reikt de eerste gids uit aan de directeur van OBS de Toonladder, Eef Wegerif.

Het overzicht kwam tot stand dankzij de nauwe samenwerking van de vorig jaar aangestelde NME-makelaar van gemeente Zwolle met verschillende organisaties die natuur –en educatieve activiteiten aanbieden.

Veel basisscholen weten nog niet de weg te vinden naar het brede aanbod activiteiten en lesmiddelen over natuur en duurzaamheid in Zwolle. Daarvoor is de gids nu een goed hulpmiddel. Alle Zwolse basisscholen krijgen de eerste editie van de gids digitaal en fysiek toegestuurd.

“Wij willen NME en alles wat er aan educatie over dit mooie en diverse onderwerp door verschillende organisaties in Zwolle wordt aangeboden, meer onder de aandacht brengen van de basisscholen. Met deze gids, die een inzichtelijk en toegankelijk overzicht biedt van het aanbod, maken we het voor scholen gemakkelijker om NME in hun lessen mee te nemen,” legt wethouder William Dogger uit.

Na de uitreiking van de eerste gids brachten de leerlingen NME direct in praktijk. Zo ging een groepje leerlingen uilenballen pluizen met vrijwilligers van wijkboerderijen De Klooienberg en De Eemhoeve. Andere leerlingen gingen nestkastjes voor de vogels ophangen op het schoolplein met een vrijwilliger van Avifauna. Ook konden de kinderen grondboren op het groene schoolplein met IVN of bomen meten met de NME-makelaar.

Zwolse NME Gids
Uilenballen pluizen met vrijwilligers van wijkboerderijen De Klooienberg en De Eemhoeve,
Grondboren op het groene schoolplein met IVN.
Nestkastjes voor de vogels ophangen op het schoolplein met Avifauna.

Gerelateerde artikelen

Back to top button