Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Eerste editie wandeltocht ‘Zwolle – Tussen IJssel en Vecht’ groot succes

Zwolle – We zijn er bijna toch? Dat riepen drie vrouwelijke wandelaars die even aan het uitrusten waren op een boomstam in het Zandhoverbos. Het prachtige bos met oerbomen in Zwolle-Zuid dat zaterdag onderdeel was van een uitgezette wandeling. En ja ze waren er bijna, het was nog 10 minuutjes lopen naar Buurthuis De Siggels waar een welverdiende medaille en een heerlijk koud waterijsje wachtte.

De dames loepen de nieuwe wandeltocht `Zwolle – Tussen IJssel en Vecht’ georganiseerd door de Wandelsportvereniging ‘Wipstrikkwartier’. Bij aanvang werden de verwachtingen van de organisatie al overtroffen. De startlocatie had een ruime parkeergelegenheid, maar dat bleek rond 09.00 uur al niet genoeg te zijn. Alleen al voor de lange afstanden van 30 & 40 km werden er rond de 200 wandelaars verwelkomd.

Nieuwe wandelaars, doorgewinterde wandelaars en ook vele groepen van andere wandelverenigingen. Natuurbeheerders, landgoedeigenaren en een goedwillende boer verleenden hun medewerking. Ook een aantal vaste rustplaatsen zoals restaurant ‘de Mol’ in Wijthmen en ‘Overesch’ in Heino traden op als gastheer. Uiteindelijk hebben ruim 400 wandelaars meegedaan.

Wandelroutes Zandhoverbos

Wil je daar ook een keer wandelen? Er starten verschillende met paaltjes gemarkeerde wandelingen. Startpunt is bij zorgcentrum Zandhove aan de Hollewandsweg in Zwolle-Zuid. Je kunt hier naast het complex parkeren en de stadsbus stopt hier voor de deur.

De foto’s zijn gemaakt op de 5 kilometer in het Zandhoverbos.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button