Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Eerste editie IJsselfilmfestival

"De IJssel kan je vriend en vijand zijn..."

 

Zwolle – Op 21 augustus vindt de eerste editie van het IJsselfilmfestival plaats op de Vreugdehoeve in Zwolle. Het bescheiden filmfestival zou voor corona al plaatsvinden, maar door corona werd het festival uitgesteld. Gerard Hendrix, een van de organisatoren en initiatiefnemers, kijkt uit naar dit jaar. “Door corona werd het allemaal heel lastig, maar dit jaar gaat het door! Wel in een andere vorm. Je moet echt een kaartje kopen om erbij te kunnen zijn. We willen voorkomen dat er te veel mensen komen.”

Het festival vindt niet alleen plaats op de Vreugdehoeve. Op zondag 29 augustus kun je naar het filmfestival gaan bij Zorgvliet aan de Bandijk in Terwolde en op 5 september op de IJsselhoeve aan de Eekstraat in Doesburg.

© RTV Focus Zwolle – Foto: Lisanne Hop

Vriend en vijand

Lammert Kragt, medeorganisator en initiatiefnemer, vertelt over de reden dat hij meewerkt aan het project: “Ik heb iets met de IJssel, ik woon zelf aan de IJssel. Ik denk dat iedereen die aan de IJssel woont, wel iets met de IJssel heeft. De IJssel is veel meer dan alleen maar het water. Het kan je vriend zijn, maar zoals de afgelopen dagen bleek, ook je vijand. Het water was ontzettend hoog en ook nu nog staat het water hoog. Dit komt terug tijdens het IJsselfilmfestival.”

Het programma

Het programma is volgens Gerard divers. Het programma heeft veel aansluiting met de IJsselbiënnale en het thema Tij, Tijd en Tijdelijkheid. “Vrouwenkoor Hera zingt bij films over Tij, Tijd en Tijdelijkheid en er zijn twee films over de IJssel; IJssel & water en de IJssel inspireert. Er is een filmstudio en een watertafel voor kinderen en een stand met IJsselinformatie.”

In de avond wordt de film De uitbreiding van Polder Mastenbroek van Sjaak Langenberg uit 2004 vertoont.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren