Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Eerste E-hockey Competitiedag bij sporthallen OnCampus/Windesheim

Zwolle – Zaterdag waren de sporthallen van OnCampus/Windesheim gevuld zijn met vele mensen in elektrische rolstoelen. Het was de eerste E-hockey competitiedag van seizoen 2018-2019. Clubs uit regio oost streden in de 3e t/m de 1e klasse. De Zwolse E-hockeyers van Zwollywood Sticks waren ook van de partij.

De organisatie van deze dag was o.a. in handen van Johannes van der Velde, voorzitter van ReVAS de Peperbus. Zwollywood Sticks, die uitkomen in de 3e klasse, is een onderdeel van ReVAS.

Zwollywood Sticks speelde tegen The BEAst uit Groningen, en de Stick Flyers E1 en E2 uit Friesland. De overige teams die mee deden kwamen uit Arnhem, Enschede, Emmen en Amersfoort. De parkeerplaats van OnCampus stond dan ook vol staan met rolstoelbussen.

Sporttak Elektrische Rolstoelhockey

In oktober 2015 is ReVAS de Peperbus begonnen met de sporttak Elektrische Rolstoelhockey (E-Hockey). Kinderen, jongeren en jongvolwassenen kunnen deelnemen aan deze sport. Veel van de leden hebben een spierziekte of een andere aandoening, waardoor ze in het dagelijks leven afhankelijk zijn van een elektrische rolstoel. E-hockey is praktisch de enige sport waar sporters in een elektrische rolstoel in teamverband aan deel kunnen nemen.

Aangepast sporten ReVAS

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button