Carnaval 2017Nieuws in 60 secondenNieuws uit ZwolleTV KortVoorpagina

Video – Eerste dronk in Sassendonk voor Stadsprins Sebas

Zwolle – De 1e dronk in Sassendonk is weer in het leven geroepen! Op Station Zwolle werden zaterdagmorgen om 10.11 uur Prins Sebas I en Jeugdprinses Indy I binnengehaald in Sassendonk. Prins Sebas I mocht zelf de trein, vanaf de Blazende Veiligheid aan de Deventerstraatweg,  het station Zwolle binnenloodsen. En dat deed hij niet onverdienstelijk.

Onder een voltallig en uitbundig meegezongen ‘Ik ben een Swollenaer’ stapte het gezelschap het perron op. Na het onthullen van het stationsbordje Sassendonk en stond er een overheerlijk biertje voor de stadsprins klaar, de tradiotionele ‘Eerste dronk in Sassendink’. Ook alle aanwezige carnavalsvierders kregen een heerlijk drankje, aangeboden door Lunchroom Blocks. Na deze eerste dronk ging de Hoogheid op zijn wagen in optocht naar de Nieuwe Havenbrug.

Volgens traditie uit de jaren zestig arriveert op carnavalszaterdag de Stadsprins met de trein in Sassendonk.   In de loop der jaren kwamen er steeds meer verenigingen naar het station om de Prins in de stad te verwelkomen.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button