Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Eerste deel Indoor Skatepark Zwolle open

'Het is hier lekker droog. Straks is dat hartstikke fijn.'

Door: Chantal Kuipers


Zwolle – Officieel is het indoor Skatepark nog niet open, maar toch kan er de komende week al binnen worden geskated. Inliners, bmxers, steppers of rolschaatsers. Iedereen is in de herfstvakantie welkom om te skaten, te rollen of trucs te laten zien in het nieuwe skatepark in Zwolle.

Lekker droog skaten

Drie jaar geleden is met drie vrijwilligers stichting Indoor Skatepark Zwolle opgericht met als  doel ‘skaten’ (skateboarden, bmx ‘en, inline skaten en steppen) voor de periode oktober tot en met april mogelijk te maken. Buiten kon er altijd al geskated worden in het Wezenlanden park maar zodra het ging regenen was dit niet meer mogelijk. Hierdoor was er in de wintermaanden geen plek om te oefenen of skills te vebeteren. Het Indoor Skatepark wil hier verandering in brengen.

“Het is hier droog en nee, ik ben niet bang om te vallen. Ik krijg er eerder een adrenalinekick van.” zegt Floris die hard op zijn inliners naar beneden suist.” Aan de overkant staat een jongen met een stepje klaar om zich naar beneden te laten rollen. Het gaat allemaal prima naast elkaar.

Aantal bezoekers

“Er mogen hier vijftig mensen tegelijk naar binnen van de brandweer.” vertelt Mark van het Indoor Skatepark. Of dit in de praktijk ook lukt zal de toekomst moeten uitwijzen. “Het ligt er ook aan, hoe voorzichtig mensen met elkaar zijn maar tot nu toe lijkt dit goed gaan.” De aanwezige bezoekers die er zijn vermaken zich uitstekend. “Alles is van hout. Dat is gewoon mooi.” zegt Floris nog voordat hij weer snel verder rolt.

Ondanks dat het park nog maar voor 1/3 klaar is vragen de initiatiefnemers toch of mensen langs willen komen. “Bezoekers betalen €5,- euro om binnen te komen. Ook al is het nog niet af, we hopen dat mensen toch langs komen en het ook zien als een gedeeltelijke donatie.”

Indoor Skatepark Zwolle – Foto’s © Peter Denekamp

Crowdfunding

Dat het park nog niet volledig af is komt mede doordat het benodigde geld nog niet geheel voor handen is. Daarom is er een crowdfundactie opgezet. Hiermee hoopt de organisatie €15.000 euro op te halen. In ruil voor een donatie is er ook gekeken hoe er iets terug kan worden gedaan voor de donateur. Elke bedrag is welkom zodat het saktepark straks afgebouwd kan worden. Met dit geld kan er voor gezorgd worden dat het skatepark eind dit jaar voor 2/3de af is. Pas daarna zal ook de officiële opening plaatsvinden.

Donatie

Mochten mensen willen doneren  dan kan dat via deze button. Daarnaast is hier ook het hele verhaal over het ontstaan van het skatepark te vinden.

 

 

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button