BouwNieuws uit ZwolleOpenbaar vervoerVoorpagina

Eerste busrit over busbrug op 17 februari 2019

Zwolle – Het busstation aan de centrumzijde is te klein geworden. Door de toename van voetgangers en passagiers komt de veiligheid in gevaar. Daarom bouwt de gemeente Zwolle met financiële bijdrage van de provincie Overijssel  een nieuw busstation met veel groen aan de zuidkant van het treinstation.

Foto: © Peter Denekamp – busbrug

Veiligheid voorop

Aan de zuidzijde is straks ruimte voor 21 haltes met bussen van verschillende lengtes. Hierdoor kunnen bussen tegelijkertijd aankomen en vertrekken zonder dat de passagiers gevaar lopen. Er kan makkelijk en veilig worden overgestapt van bus naar trein en andersom. Ook krijgt het busperron krijgt een rechtstreekse opgang vanuit de reizigerstunnel.

 

Foto: © Peter Denekamp – busbrug

Busbrug

Om de veiligheid en het gemak te vergroten wordt er een speciale busbrug gebouwd waar per dag 1200 bussen over heen zullen rijden. De brug moet er voor zorgen dat mensen comfortabeler kunnen reizen. In totaal zullen 1800 bussen per dag vertrekken en aankomen op het station van Zwolle. Inmiddels zijn is er begonnen met de afbouw van de busbrug en per 17 februari 2019 kunnen reizigers hier gebruik van maken.

 

Foto: © Peter Denekamp – busbrug

Gerelateerde artikelen

Back to top button