KabelkrantNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Gespreksbijeenkomsten voor nabestaanden bij IntermeZZo

Zwolle – Heb je iemand verloren aan kanker? De impact daarvan kan groot zijn. Speciaal voor nabestaanden houdt IntermeZZo vanaf dinsdag 13 februari gespreksbijeenkomsten. IntermeZZo is het Zwolse IPSO centrum voor leven met en na kanker waar mensen terecht kunnen om hun fysieke en mentale veerkracht te versterken.

Onder leiding van een geestelijk verzorger en een oud-verpleegkundige oncologie gaan nabestaanden in een kleine groep met elkaar in gesprek. Ieders ervaringen mogen en kunnen gedeeld worden in een veilige setting bij IntermeZZo. De bijeenkomsten zijn voor iedereen die een dierbare heeft verloren aan kanker. Dit hoeft dus niet per se een partner te zijn, maar het kan ook een broer, zus of ouder zijn.

Elke bijeenkomst heeft een eigen hoofdonderwerp voor het onderlinge gesprek. Het samen in gesprek gaan is het belangrijkst, een thema helpt daarbij als opstap en als aandachtspunt. Denk aan onderwerpen als: afscheid, zonder die ander verder moeten, je maatje missen, je eigen weg zoeken, sterk (moeten?) zijn, krachtbronnen, ‘en nu?’. Er is een ‘ritme’; in een cyclus van vijf bijeenkomsten herhalen de onderwerpen zich. Nabestaanden kunnen op elk moment ‘instappen’ of ‘uitstappen’ bij deze middagen. Net waar de behoefte ligt. De financiële bijdrage is vijf euro per bijeenkomst inclusief koffie en thee.

Dinsdagmiddag 13 februari van 14 tot 16 uur is de eerste gespreksbijeenkomst. Vooraf aanmelden is nodig. Opgeven kan bij IntermeZZo IPSO centrum voor leven met en na kanker, geopend op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur, Dokter van Thienenweg 1A Zwolle, telefoonnummer (088) 624 6088, www.intermezzo-zwolle.nl.

Gerelateerde artikelen

Back to top button