KabelkrantNieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Eerste appartementen uniek woonzorgconcept opgeleverd

Zwolle – In Zwolle zijn deze week de eerste zelfstandige appartementen opgeleverd van een uniek woonzorgconcept aan de Geert Grootestraat 5. Dit unieke concept is een samenwerkingsverband tussen acht initiatienemers: vier bedrijven (Vierhouten Onroerend Goed, Prinsbouw, Vestaal Vastgoed en Op Maat dienstverlening) en vier zorgorganisaties (Humanitas DMH, Philadelphia, PerspektieV en het Leger des Heils W&G).

In december 2019 hebben de partijen een convenant ondertekend, wat het startsein was voor de bouw van 65 betaalbare zelfstandige appartementen voor mensen met een ondersteuningsvraag. Van de eerste woningen zijn deze week de sleutels overhandigd.

Door het aangaan van deze samenwerking en door de bouw van deze woningen willen de partijen het wonen in de wijk van mensen met een ondersteuningsvraag bevorderen. De hulpvragen zijn divers. Doordat er samenwerking is tussen de 4 zorgpartijen, kan begeleiding gemakkelijker op- en afgeschaald worden. Er komen zowel jongeren als ouderen te wonen.

Inclusief
Alle appartementen vallen qua prijs binnen de sociale huurklasse. De visie van de samenwerkende partijen is om bewoners zelfstandig te laten wonen waarbij men ondersteund wordt naar herstel en meer zelfstandigheid. Op den duur is het de bedoeling dat bewoners uitstromen. Een beperkt aantal reguliere bewoners, zonder ondersteuningsvraag, zullen in het appartementencomplex gaan wonen, waaronder gangoudsten en een huismeester.

De verbinding met de wijk Diezerpoort is belangrijk voor de bewoners en voor de zorgorganisaties. Daarom zijn er twee ruimtes in het appartementencomplex gereserveerd voor ontmoeting tussen bewoners onderling en bewoners uit de wijk.

Gerelateerde artikelen

Back to top button