Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Eenmalige subsidie voor beeldenpark Anningahof

Zwolle – De gemeente stelt een eenmalige subsidie van € 15.000,- euro ter beschikking aan het beeldenpark van Landgoed De Anningahof. Daarmee worden dertien beeldend kunstenaars – onder wie vier Zwollenaren – in de gelegenheid gesteld een kunstwerk te maken dat tenminste één seizoen buiten kan worden gepresenteerd.

In mei van dit jaar wordt het het beeldenpark De Anninghof heropend na een ingrijpende herinrichting. Het beeldenpark is een particulier initiatief van Hib Anninga, die vanwege zijn grote verdiensten voor de beeldende kunst in 2016 houder van de erepenning werd.

Eerdere tentoonstellingen op het landgoed heeft dhr. Anninga steeds zelf gefinancierd. De ontwikkeling van kunstwerken die weer en wind kunnen weerstaan vergt echter extra hoge kosten. De Stichting Vrienden van de Anningahof heeft daaarom bij de gemeente een bijdrage gevraagd om deze bijzondere expositie te kunnen realiseren. Het College van Burgemeester en Wethouders stelt de gemeenteraad voor de gevraagde subsidie te verlenen. De kunstwerken geven een stevige kwaliteitsimpuls aan het park en hebben naar verwachting een grote aantrekkingskracht op bezoekers. Ook worden vier Zwolse kunstenaars die aan het project deelnemen (Jonathan van Doornum, Kim Habers, Dieke Venema en Jaap Kater) in hun artistieke ontwikkeling gestimuleerd, zo motiveert het college dit voorstel.

De andere kunstenaars die uitgenodigd worden voor het maken van een buiten-kunstwerk zijn Sachi Miyachi, Ian de Ruiter, Sjoerd Tim, Bonno van Doorn, Jonas Wijtenburg, Jan Maarten Voskuil, Maurice Bogaerts, Esther de Graaff en Maurice van Tellingen.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button