EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Eenderde personeel bij DA waarschijnlijk op straat

De DA drogisterij groep is gisteren overgenomen door de Nederlandse Drogisterij groep. Dit zeer kort na de uitspraak van het faillissement. De winkels blijven daarmee open. Bij het hoofdkantoor en het distibutiecentrum zal fors afgeslankt moeten worden. Directeur Catelijns van DA melde zojuist op BNR nieuwsradio dat waarschijnlijk tweederde van het personeel over kan naar het vernieuwde DA. Voor eenderde zou ontslag volgen.

60 mensen eruit

Bij de DA groep in Zwolle werken op het hoofdkantoor 180 mensen. Dit zou betekenen dat er straks voor 60 mensen in Zwolle geen plaats meer is. Castelijns: “Niet het voltallige personeel kan mee in de nieuwe organisatie om de simpele reden dat het bedrijf in deze situatie is terechtgekomen vanwege te hoge kosten in verhouding tot de omzetten die gemaakt werden, dus het bedrijf moest om in leven te blijven, al dan niet onder een nieuwe moeder, fors afslanken.” De FNV noemt het een bittere pil voor de werknemers.

Lagere overnameprijs na faillissement

Castelijns geeft in het BNR interview aan dat een faillissement niet te voorkomen was.  Er zijn de afgelopen week gesprekken geweest met diverse overname partijen, waaronder de Nederlandse Drogisterij groep. Zonder resultaat.  “Partijen moeten wel bij elkaar komen, daarbij speelt ook de bank een rol. Als je als partijen niet bij elkaar kunt komen, dan komt er een moment dat je moet constateren als directeur dat je niet zelfstandig verder kunt. Dan ben je verplicht maatregelen te nemen. Vandaar dat we in surseance van betaling terechtkwamen en daarna in een faillissement.”, aldus Castelijns.

De DA directeur denkt dat de prijs van het bedrijf na het faillissement anders is geworden. De bewindvoerder heeft het bedrijf uiteindelijk verkocht.

Binnen enkele weken zal het personeel uitsluitsel krijgen over de afslanking van de DA Retailgroep en het Shared Service Centrum.

 

Geluidsfragment BNR Nieuwsradio

Gerelateerde artikelen

Back to top button