Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

‘Een vlucht regenwulpen’ speciale editie gratis voor Bibliotheekleden – Nederland Leest

Negende editie Nederland Leest: Gratis boek voor bibliotheekleden

Op 1 november start de landelijke campagne Nederland Leest waarbij dit jaar Een vlucht regenwulpen, het boek van Maarten ‘t Hart uit 1978, centraal staat. Wie lid is van de Bibliotheek Zwolle kan een speciale editie van het boek de hele maand november gratis ophalen in één van de vestigingen, maar op=op!

Activiteiten rondom ‘Een vlucht regenwulpen’

De campagne wordt omlijst met activiteiten om het gesprek over het boek op gang te brengen. Want dat is de bedoeling van Nederland Leest: een maand lang één boek volop in de schijnwerpers op scholen, in bibliotheken, in de media en tijdens culturele evenementen.

Nederland Leest wordt op 1 november door stadsbeiaardier Roy Kroezen vanaf de Peperbus ingeluid met de lievelingsmuziek van Maarten ‘t Hart. Het muzikaal Biebpodium sluit hierop aan met muziek van Bach, waaronder koralen uit de Johannes Passion.

Een greep uit de activiteiten: zondag 9 november vertelt schrijver en programmamaker Abdelkader Benali over zijn ontmoeting met Maarten ’t Hart en over de thematiek van Een vlucht regenwulpen; vrijdag 7 november neemt Bernadet van der Veen van ErUit je mee naar (natuur)plekjes in Zwolle, die een link hebben met de thematiek van het campagneboek. Na het succes van voorgaande jaren is er ook dit jaar weer een fotowedstrijd o.d.t. Vreemde vogels.

Het volledige programma is te lezen in de speciale flyer of op www.bibliotheekzwolle.nl.

Landelijke campagne

Nederland Leest wordt in 2014 voor de negende keer georganiseerd. Vorig jaar stond Erik of het kleine insectenboek van Godfried Bomans centraal. Nederland Leest is een initiatief van de CPNB, in samenwerking met de VOB (Vereniging Openbare Bibliotheken).
Meer info over Nederland Leest Activiteitenoverzicht Nederland Leest

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button