KabelkrantNatuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleOnderwijsZorg & Welzijn

Onderwijscollega’s verzamelen geld voor Belevingstuin Petralien

Zwolle – Onderwijscentrum de Twijn in Zwolle houdt verschillende acties om geld in te zamelen voor de Belevingstuin Petralien. Hiermee financiert Virginie Kroes de Belevingstuin Petralien, een fijne plek voor kinderen met én zonder beperking.

De Belevingstuin Petralien is een initiatief van Virginie Kroes uit Hattem. Haar dochter Petralien (8) is geboren met het Down Syndroom en een hartafwijking. Daarnaast wordt ze beademend als zij slaapt. “Trampoline springen was voor Petralien haar lust en haar leven” vertelt moeder Virginie. “Maar bij een onderzoek bleek dat Petralien twee bovenste nekwervels had gebroken. Dat was enorm schrikken natuurlijk”. Er volgde een operatie, haar nek werd met donorbot, pinnen en schroeven hersteld. Dit alles inspireerde Virginie voor het maken van een belevingstuin.

De Belevingstuin

De Belevingstuin is een tuin voor kinderen met én zonder beperking. “Inclusiviteit, daar streven wij met z’n allen naar”, aldus moeder. De Belevingstuin kent vijf elementen: een snoezelparadijs, een zwembad, een buiten-speelparadijs en een dierenverblijf met onder andere vogels, konijnen en kippen. Ook komt er een geurtuin vol geuren, kleuren en eetbare planten. Inmiddels is het dierenverblijf af. “Binnenkort kunnen we starten met de bouw van het snoezelparadijs, omdat de gemeente Hattem hiervoor onlangs de vergunning heeft verstrekt.” meldt Virginie blij.

Acties van collega’s

Onderwijscentrum de Twijn, waar Virginie werkzaam is en waar Petralien naar school gaat, verzamelde tijdens de kerstmarkt een bedrag van ruim €2.000,-. De Twijn is een van de veertig scholen van OOZ. Dankzij donaties van OOZ-collega’s tijdens de OOZ Eindejaarsactie ‘Hartverwarmend’ kwam er nog ruim €1.000,- bij. Virginie: “Dit geld is hard nodig. Twee jaar terug hadden we ingeschat voor het realiseren van de tuin rond de €60.000 nodig te hebben. Maar de prijzen zijn enorm gestegen en nu zitten wij op €120.000, dat is het dubbele! We hebben nu €35.000 bij elkaar. Alle bedragen zijn van harte welkom, want alle beetjes helpen”.

De Belevingstuin Petralien is een stichting met ANBI status. Wie meer wil weten, wil helpen, doneren of sponsoren, vindt informatie op de website www.belevingstuinpetralien.nl / info@belevingstuinpetralien.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button