Nieuws uit ZwolleVoetbalVoorpagina

Een topdag voor Tygo bij PEC Zwolle

Tygo Benjamins uit Wijhe is zeven jaar en helemaal gek van voetbal. Door zijn spierziekte zit hij in een rolstoel en zal hij dus zelf nooit kunnen voetballen, maar van FIFA 14 weet ‘ie alles. Als het even kan kijkt hij samen met zijn twee ooms voetbal op televisie. Tygo kijkt dan naar het Nederlands elftal, maar ook naar PEC Zwolle natuurlijk. Wat zou hij toch graag eens een keertje trainer van PEC Zwolle willen zijn.

Nietsvermoedend gaat Tygo vanmorgen, net als andere dagen, naar school. Hij zit nog maar net in de klas als er een grote bus komt voorrijden. En warempel: daar staat zijn naam op. Wat zullen we nou krijgen! Hij wordt opgehaald door Friedje den Hartogh van de Make-a-Wish Foundation voor een verrassingsdag. Papa, mama en zusje Fauvé (eveneens in een rolstoel) gaan ook mee. En de reis gaat naar… jawel, naar PEC Zwolle! Wow.

Bij het stadion worden Tygo en zijn familie ontvangen door Zwolfje en Gea Luttels van PEC Zwolle United. Eerst even op verkenning door het stadion, waar opeens ook Maarten en Ricky, Tygo’s beide ooms, ten tonele verschijnen. Hij krijgt een echt PEC Zwolle-trainersshirt met zijn eigen initialen TB er op. Wat stoer zeg. En nu snel door naar het veld om Ron Jans en de spelers op te wachten voor de training. Vandaag mag Tygo namelijk samen met Ron het begin van de training verzorgen. Warmlopen is erg belangrijk voor de spelers en hoe kan je dat beter doen dan door achter een racende rolstoel over het veld te rennen. De spelers vinden het ook prachtig om Tygo als trainer te hebben. Na de warming-up volgt Tygo met een kritische blik de training vanaf de zijlijn. Hij is echt aan het genieten. Ondertussen wordt zusje Fauvé in het Spelershome omgetoverd tot een prinsesje.

En wie kan nou zeggen dat ‘ie na afloop van de training mee de kleedkamer in mag? Snel nog wat handtekeningen op een voetbal scoren en dan terug naar het Spelershome om samen met de spelers te lunchen. Als extra verrassing krijgt hij van keepers Kevin Begois en Warner Hahn de keepershandschoenen. En de ochtend kan helemaal niet meer stuk als hij door Gea wordt uitgenodigd voor een wedstrijd van PEC Zwolle. Op 7 december komt Tygo met zijn ouders, zusje en zijn beide ooms naar de Goede Doelen Box voor de wedstrijd van PEC Zwolle tegen ADO Den Haag.

,,Wat een fantastisch gevoel geeft dit”, zegt Gea Luttels. ,,Hoe mooi is het om zo’n jongen en zijn familie te laten genieten van de invulling van deze wens? En dan de trainersstaf en de spelers die hier helemaal in meegaan. Op deze manier wordt het ziek zijn eventjes naar de achtergrond verdreven. Prachtig dat we hier als PEC Zwolle, samen met de Make-a-Wish Foundation, invulling aan hebben kunnen geven. Wij krijgen veel verzoeken binnen en al willen we het graag, het lukt niet om ze allemaal in te willigen. De wens van Tygo was echter zo bijzonder, dat moesten we gewoon doen.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button