Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Een spoedje te voet vandaag voor Team Isala; SGOrun

Zwolle – Zaterdagochtend in alle vroegte ging de SGOrun van start bij de Spoedeisende Hulp van het Isala Ziekenhuis. Een team van 13 artsen en verpleegkundigen deed in Zwolle mee aan de jaarlijks terugkerende estafette loop, van spoedeisende hulp naar spoedeisende hulp.

Foto’s: © Peter Denekamp

Ambulance medewerker  Rudolf Tolsma (op foto boven) beet in Zwolle de spits af voor de eerste etappe op de route. Die ging van Isala Zwolle naar het Tjongerschans ziekenhuis in Heerenveen. Zo’n 60 kilometer! Het werd een spoedje te voet voor het team.

De opbrengst van de gesponsorde loop gaat naar het SGOfonds. Fabienne Logtenberg, arts Isala: “We doen dit om de zorg te verbeteren. Er is veel geld nodig voor onderzoek op het gebied van de spoedeisende geneeskunde. De opbrengst van deze loop is voor onderzoek”.

Naast Zwolle werd er ook op 14 andere plaatsen gelopen door SEH-teams om geld op te halen voor het SGOFonds.

SGOFonds – Wetenschap als basis voor kwaliteit Al 15 jaar ontwikkelt spoedeisende geneeskunde in Nederland zich als een zelfstandig vakgebied. De SEH-artsKNMG is niet meer van de afdeling spoedeisende hulp (SEH) weg te denken. Naast patiëntenzorg, opleiding en onderwijs houdt de beroepsgroep zich ook steeds meer bezig met het doen van wetenschappelijk onderzoek. Wetenschappelijk onderzoek draagt bij aan kwaliteitsverbetering en doelmatigheid van zorg op de de afdeling SEH. Het is cruciaal voor verdere emancipatie van het vakgebied spoedeisende geneeskunde. Om meer wetenschappelijk onderzoek mogelijk te maken is geld nodig.   Het SGOfonds: geld voor onderzoek Het Spoedeisende Geneeskunde Onderzoeksfonds (SGOfonds) is met steun van de NVSHA (de Nederlandse Vereniging van Spoedeisende Hulp Artsen) eind 2013 opgericht. Doel is geld te werven om wetenschappelijk onderzoek binnen het domein van de spoedeisende geneeskunde (mede) mogelijk te maken d.m.v. het verstrekken van subsidies.

Gerelateerde artikelen

Back to top button