Nieuws uit ZwolleRadioStudio StadkamerVoorpagina

Een rolstoelbus voor een bijzonder gezin

Lorenzo: "Ik zou ook wel eens gewoon naar het bos willen"

Zwolle – Ze zijn met z’n zessen in het gezin Post. Op zich niets bijzonders, maar toch is het gezin dat wel. Twee van de vier kinderen – Channelle (20 jaar) en Lorenzo (17 jaar) zijn geboren met Spina-bifida en zijn volledig afhankelijk van hun rolstoel en medische zorg. Net als ieder gezin willen ze er af toe ook op uit. Met de auto of het openbaar vervoer lukt dat niet – of heel moeilijk. Daarom gingen vader Martijn en moeder Mandy op zoek naar mogelijkheden om een eigen rolstoel-bus aan te schaffen. De gemeente kan alleen financieel bijdragen bij het aanpassen van de bus. Maar de bus zelf moet het gezin aanschaffen. En die kost al gauw tussen de 45 en 55 duizend euro.

Mandy en Martijn zetten hun trots opzij en startten een crowdfundactie. In Studio Stadkamer vertelden Martijn en Lorenzo waarom de bus zo belangrijk voor het gezin is.

55.000 euro oftewel 45 cent per Zwollenaar

De gemeente kan helpen bij het aanpassen van de bus. Maar dan moet die bus wel aan bepaalde eisen voldoen. Hij mag bijvoorbeeld niet ouder zijn dan 3 jaar. En hij moet natuurlijk ook groot en hoog genoeg zijn om plek te bieden aan twee rolstoelen. Even een busje kopen op Marktplaats is er voor het gezin dan ook niet bij. Daarnaast hebben ze natuurlijk sowieso al heel veel kosten door de ziekte van Chanelle en Lorenzo, die beide met Spina Bifida werden geboren. En vorig jaar werd ook hun tweede dochter nog eens gediagnosticeerd met de Ziekte van Crohn. Martijn schat in dat de bus die ze nodig hebben ruim 50.000 euro kost, zonder de aanpassingen voor de rolstoelen. Om dat bedrag bij elkaar te krijgen hebben ze nu dus een crowdfundactie op poten gezet. Doneren kan via de site Spina-Bifida.nl of rechtstreeks via de crowdfundsite.  Het gezin hoopt in totaal 55.000 euro bij elkaar te krijgen, een heel bedrag. Maar als iedere Zwollenaar 45 cent doneert dan zijn ze er al.

Op spina-bifida.nl vertelt moeder Mandy over de zoektocht naar de bus en de belevenissen van het bijzondere gezin. Wil je helpen, Scan de code en doneer, zodat het gezin net als alle andere gezinnen er af en toe op uit kan trekken.

de poster voor de crowdfundactie

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button