Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Bronzen stadskaart wijst de ‘historische’ weg in Zwolle

Vanaf januari 2016 is het station van Zwolle door middel van een buitengewoon kunstwerk verbonden met de binnenstad. Portal is een permanent kunstwerk waarin het verleden, heden en de toekomst elkaar afwisselen. Het werk bestaat uit een panoramische video-installatie in de nieuwe reizigerstunnel en een blauwe lijne met een serie beelden onderweg naar de binnenstad en vice versa.

De afgelopen weken is de blauwe lijn aangebracht in de stoepen langs de Stationsweg en de Burgemeester van Roijensingel. Deze week is het eerst object toegevoegd: een grote driedimensionale bronzen stadskaart van Zwolle. De kaart geeft een beeld van de Zwolse binnenstad in verschillende tijden.

Bronzen stadskaart

Op deze plek steekt de route de Burgemeester van Roijensingel over om daarna in twee richtingen te splitsen langs de stadsgracht.

Deze week worden ook de bronzen putdeksels aan de uiteinden van de blauwe lijn geplaatst. Begin januari worden de laatste objecten geinstalleerd. De route wordt op 23 januari 2016 feestelijk geopend.

Positie kaart: bij benadering: Einde stationsstraat, kruisinf burgemeester van Rooijensingel aan de gracht.

Stukje blauwe lijn van koper dat nu getest wordt op de hoek van de Nagelstraat
Stukje blauwe lijn van koper dat nu getest wordt op de hoek van de Nagelstraat

Gerelateerde artikelen

Back to top button