KabelkrantNieuws uit ZwolleOnderwijs & Wetenschap

Een nieuwe schoolbibliotheek voor OKC De Marshof

Zwolle – De Kinderboekenweek met als thema ‘Worden wat je wil’ is in volle gang. Een ideaal moment om een nieuwe schoolbibliotheek te openen! De Marshof in Zwolle-Zuid doet mee met het project ‘Alle Zwolse Kinderen Leren Lezen’ (AZKLL). Een samenwerking tussen de gemeente en De Stadkamer met als doel een rijke leesomgeving voor alle Zwolse kinderen te creëren.

Leesmotivatie

Er is op de Marshof dan ook veel oog voor leesmotivatie. Directeur Yvette van Haastrecht zegt hierover: “Leesmotivatie is de sleutel tot leessucces. Daarom zorgen we voor een aantrekkelijke schoolbibliotheek met eigentijdse boeken waar de kinderen veel leesplezier aan zullen beleven. Er zijn veel nieuwe boeken aangeschaft die de leerlingen zelf hebben gekozen. Ook hebben we sfeervolle plekken gecreëerd waar kinderen lekker kunnen wegdromen in een boek en waar ze voorgelezen kunnen worden. Extra leuk is dat leerlingen uit groep 7 door De Stadkamer worden opgeleid om het uitleensysteem te gebruiken. Zo draagt iedereen zijn steentje bij!”

Kinderboekenweek

Tijdens de Kinderboekenweek worden er op alle basisscholen veel extra leesactiviteiten gedaan. Op De Marshof werd kinderboekenschrijfster Evelien van Dort uitgenodigd, werd er een boekenmarkt georganiseerd en keken de kinderen naar de theatervoorstellingen ‘Meestermachine’ en ‘Woeste Willem’. Ook kwamen er door de hele school ouders in de klassen om te vertellen over hun beroep. De Kinderboekenweek duurt nog tot en met 17 oktober.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Lees ook

Back to top button