Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpagina

Een groener schoolplein namens ZwolleDoet

Zwolle – Plantjes planten als onderdeel van vrijwilligerswerk, dat is wat onder andere wethouder Michiel van Willigen vrijdagochtend deed bij basisschool De Vlieger. Als onderdeel van de landelijke vrijwilligersactie NLDoet zijn er op 28 en 29 mei allerlei vrijwilligerswerkacties in Nederland. In Zwolle wordt dit neergezet als ZwolleDoet.

Michiel van Willigen: “We vergroenen het schoolplein. Tegels eruit, planten erin. Het is frisser en mooier. In die zin is het ook goed voor het water wat weg kan zakken.”

Foto: Michelle van Dam

Op het schoolplein waren de leerlingenraad en de wethouder druk bezig met de plantjes planten. Met een plantje in de hand omringden de leerlingen de wethouder om te kijken hoe het moest.  “Ik doe mee door ZwolleDoet. Dat is niet alleen in Zwolle, want het is in heel Nederland genaamd NLDoet. Wij gaan overal als vrijwilligers meewerken om onder andere schoolpleinen te vergroenen. Er zijn zoveel projecten waar je als inwoner aan mee kan helpen. We zetten op deze dag de vrijwilligers ook in het zonnetje,” vertelt van Willigen.

Met elkaar

“ZwolleDoet hebben we een jaar gemist. We zijn zo bezig met elkaar te helpen in de stad, totdat corona kwam. Ik heb zelf gezien dat ik het erg heb gemist. Met ZwolleDoet laat je aan elkaar zien dat je elkaar nodig hebt. We hebben vrijwilligers nodig om de stad mooier te maken,” benadrukt de wethouder.

Foto: Michelle van Dam
Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button