MagazineNieuws uit ZwolleVoorpagina

Een greep uit het nieuws van afgelopen week

IJsbeelden Airport Zwolle nieuwste luchthaven van Nederland

Met naar verwachting meer dan 100.000 bezoekers zal IJsbeelden Airport in Zwolle met de kerstvakantie met recht de drukste luchthaven van Nederland zijn. De oude loods naast het station is voor deze editie geheel omgebouwd tot een echte luchthaven. Maar liefst 31 ‘carvers’ zijn op dit moment bezig met het vormgeven van de ijsbeelden.

Lees verder

Eerste fietsers over de Blalobrug Zwolle (Fotoreportage)

De eerste fietsers zijn zojuist over de Blalobrug gereden. Om 5 uur vanmiddag vond de officiële opening plaats. De brug werd ‘afgetrapt’ door de gedeputeerde Boerman van de provincie Overijssel, wethouder Van As van de gemeente Zwolle en wethouder Veldhoen van de gemeente Kampen.

Lees verder

Doorgang stationstunnel Zwolle definitief dicht, maar niet voor iedereen

De OV-poortjes in de stationstunnel van Zwolle gaan definitief dicht in 2016. Ondanks dat een meerderheid van de gemeenteraad gisteravond daar absoluut niet ‘happy’ mee was moesten ze wel instemmen met deze veiligheidsmaatregel op het spoor. Het belang van de veiligheid op stations en in de treinen stond voorop.

Lees verder

Politie oefent in centrum Zwolle

De politie gaat woensdagavond 9 en 16 december oefenen in het centrum van Zwolle. Tijdens de oefeningen worden praktijksituaties nagespeeld waarbij politiemensen moeten optreden. Dit is het afsluitende onderdeel van een training voor agenten die deel uitmaken het horecateam in Zwolle. Zij kunnen te maken krijgen met incidenten tijdens het uitgaansleven en dit vraagt een professionele aanpak.

Lees verder

Burgemeester Zwolle schrijft mee met Amnesty Schrijfmarathon in de Broeren

Op de Dag van de Mensenrechten, wordt ook in Zwolle de jaarlijkse schrijfmarathon van Amnesty georganiseerd. De schrijfmarathon werd vanochtend door Burgemeester Henk Jan Meijer geopend in Waanders in de Broeren. In brieven vragen schrijvers om vrijlating van gewetensgevangenen en om berechting van daders van mensenrechtenschendingen en om terugdringing van de doodstraf, marteling en discriminatie. Rond 14.45 vanmiddag was de tussenstand: 250 brieven en 150 kaarten!

Lees verder

Videowall station en kunstroute Zwolle 23 januari officieel open

Zaterdag 23 januari zal op station Zwolle de Kunstroute met bijbehorende Videowall officieel worden onthuld. De Kunstroute moet de reiziger de weg wijzen naar de historische binnenstad. Deze nieuwe permanente kunstroute bestaat uit een videowal in de spoortunnel en een kronkelende blauw bronzen lijn die loopt vanaf het station richting de binnenstad.

Lees verder

Winterse Top 50 – 2015

Wat zijn de grootste kerst- en winterhits ooit gemaakt? Ook dit jaar kun je weer jouw stem doorgeven voor de Winterse 50. Tot 14 december kan je stemmen op jouw 5 favoriete kersthits!

Radio Focus NL draait voor jou de Winterse 50 op zaterdag 19 december van 19:00 uur tot 23:00 uur.

Luisteren doe je hier: Radio Focus

Back to top button