112 nieuwsHoltenbroekNieuws uit ZwolleVoorpagina

Een feestje met een lach en traan voor Zwolse politiekids

Zwolle – Negentien stoere politiekids uit Holtenbroek zaten woensdagmiddag nerveus in de Panoramazaal van het stadhuis te wachten. Niemand minder dan de hoogste baas van de Zwolse politie, namelijk burgemeester Henk Jan Meijer, zou komen om de diploma’s uit te reiken. Na een aantal toespraken mochten de jonge dienders het felbegeerde diploma in ontvangst nemen uit de handen van de burgemeester en Mark Hulleman, een operationeel expert bij de politie.

Afscheid van de hoogste baas en de wijkagent

De politiekids zagen voor het eerst hun hoogste baas in levende lijve maar ze kregen ook te horen dat het misschien wel de laatse keer was. “Ik heb vaker de eer gehad de diploma’s aan eerdere lichtingen politiekids te mogen uitreiken maar dit is mijn allerlaatse diplomeringsplechtgheid voor de politiekids in Zwolle,” vertelt de burgervader tijdens zijn toespraak. Na negentien jaar burgemeester te zijn geweest van Zwolle neemt hij later dit jaar afscheid van de stad.

Ook wijkagent Danny Schoenman, de steun en toeverlaat voor de politiekids in Holtenbroek, neemt afscheid. Schoenman begint binnenkort aan zijn nieuwe uitdaging bij de vreemdelingenpolitie. Berthold Snippe, de nieuwe wijkagent van Holtenbroek, zat al wel in de zaal om kennis te maken met zijn nieuwe hulpagentjes. De wijk Holtenbroek heeft nu in totaal 184 politiekids.

Tijdens de opleiding tot ‘agent’ hebben de kinderen kennis gemaakt met het werk van de politie. Zo is er gewerkt aan mentale en fysieke weerbaarheid, conditietraining en het samenwerken in een team. Politiekids is een landelijke project dat gebruik maakt van verschillende samenwerkingspartners. In Zwolle werken de politie, de gemeente en Travers Welzijn samen om dit project tot een succes te maken.

Wijkagent Danny Schoenman (links) en burgemeester Henk Jan Meijer nemen afscheid van de poltiekids.

Uit handen van Mark Hulleman en de burgemeester ontvangen de politiekids hun felbegeerde diploma.

Foto’s © Peter Denekamp

Gerelateerde artikelen

Back to top button