EconomieNatuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleOndernemend nieuwsVan onze partners

Een dagje erop uit in de regio

Zwolle – Zwolle is een stad die erg veel te bieden heeft. Het prachtige centrum kan menig bezoeker bekoren en wij wandelen daar zelf ook graag. Maar soms wil je wat afwisseling. Zeker voor de echte Zwollenaar wil je wel eens de stad uit en de omgeving te zien. Zwolle ligt op een uitstekende plek om dat te doen. Niet alleen is het de hoofdstad van Overijssel, wat natuurlijk de prachtige provincie is die we allemaal zo lief hebben, maar de omgeving is ook prachtig. Je bent zo in Drenthe, Flevoland of Gelderland. In Gelderland kan je makkelijk de Achterhoek of natuurlijk de Veluwe bezoeken. Beide zijn oases van rust en je bent er zo.

Maar ook in onze eigen omgeving is er meer dan genoeg dat kan en eigenlijk toch ook echt wel moet zien. Zo is er natuurlijk het Zwarte Meer. Dit mysterieuze meer tussen Overijssel en Flevoland kent iedere Zwollenaar vast en zeker. Toch is het een erg fijne plek om een dagje naartoe te gaan. Juist omdat het niet zo ver weg is en het zo’n vertrouwde omgeving is, kan je er volop genieten. Het heeft een beetje de status van Loch Ness in Schotland voor de mensen uit Zwolle, hoewel wij wel zo nuchter zijn dat we niet geloven in sprookjes over rare monsters.

Op zich zou een dergelijk sprookje wel helpen de populariteit op te krikken van de omgeving, maar de vraag is ook maar of je dat wel wil. Wij genieten eigenlijk vooral van de rust en zouden er niets voor voelen als er hordes buitenlandse toeristen af zouden stromen naar het Zwarte Meer. Dan zouden wij een van onze favoriete plekjes kwijt zijn.

Met de auto weg

Je kan natuurlijk naar allerlei plekken in de regio fietsen, maar als je iets verder wilt gaan zal je toch echt de auto moeten pakken. Reizen met de auto is comfortabel en in de meeste gevallen erg fijn, maar je moet wel wat dingen checken voordat je op weg gaat. Zo is het goed om altijd ruim van tevoren te checken of je accu nog wel genoeg energie heeft. Op die manier kom je nooit in de situatie dat je je auto wilt starten en deze geen puf geeft. Ook zal je om de zoveel tijd je oliepeil moeten checken. Als dat niet goed is kan je auto hevige schade oplopen. Daarbij is het heel makkelijk om te doen.

Iedereen vergeet ook wel eens iets en daarom is het goed om er zeker van te zijn dat je al je spullen hebt. Kijk goed of je je portemonnee of je pasjeshouders bij je hebt, want anders kan je niets betalen onderweg. Het kan heel vervelend zijn als je wilt tanken of onderweg een ijsje wilt kopen en je kan dan niet betalen. Hopelijk is het sowieso al een automatisme voor je om altijd te controleren of je deze zaken bij je hebt.

Als je onderweg of ter plekke nog iets voor werk moet doen, dan wil je misschien wel je laptop meenemen. Dan moet je wel een goede tas hebben, zodat je laptop geen schade oploopt en je veilig door de omgeving van Zwolle kunt reizen. Wij zijn erg te spreken over de castelijn en beerens laptoptas. Die tas is mooi en functioneel. Het is echt een accessoire waar je in elke situatie mee voor de dag kan komen. Wij denken zelfs dat het monster van Loch Ness een bepaald respect zou hebben voor iemand die die tas mee zou dragen.

Zwolle heeft erg veel te bieden en de omgeving misschien nog wel meer. Het is wel zaak om voorbereid op weg te gaan. Hopelijk heeft dit artikel je geholpen in het plannen van je reis en de voorbereiding op je dagje weg.

Gerelateerde artikelen

Back to top button