KabelkrantNieuws uit ZwolleSportVoetbal

Eduard Lindeboom gaat Berkum trainen

Zwolle – Eduard Lindeboom wordt met ingang van het nieuwe seizoen 2023-2024 hoofdtrainer van VV Berkum. De Zwolse vierdedivisionist krijgt daarmee een ervaren oefenmeester, die bovendien zeker geen onbekende is bij zijn nieuwe club. Lindeboom, die binnenkort 50 jaar wordt, speelde ooit in de hoofdmacht van Berkum, waar hij later ook zijn carrière als trainer startte.

“Ik ben ooit als 17-jarige als voetballer bij Berkum gekomen, dus het voelt toch een beetje als thuiskomen. De cirkel is zo’n beetje rond,” vindt hij. “Ik ben de club altijd blijven volgen en ken er veel mensen.”

“Ik ben de club altijd blijven volgen en ken er veel mensen.” Eduard Lindeboom, nieuwe trainer VV Berkum

 

“Berkum streeft naar een eerste elftal met een ‘eigen herkenbaarheid’, dat is uitdagend en dat spreekt mij aan.”

De in Zwolle wonende Lindeboom voetbalde zelf bij SVI en Berkum, waar hij vervolgens ook de jeugd ging trainen. Daarna werd hij oefenmeester bij Wijthmen, HTC, WVF, Alcides en IJVV. Het tweede elftal van Berkum leidde hij naar de titel in de Reserve Hoofdklasse en met de hoofdmacht van zowel Wijthmen als WVF sleepte hij promotie in de wacht. De laatste anderhalf jaar was hij actief als scout voor profclub PEC Zwolle, waar hij eerder ook een stageperiode doorliep.

“Er is door alle betrokkenen binnen VV Berkum unaniem gekozen voor Eduard. Daarmee is er draagvlak voor deze keuze en hebben wij vertrouwen in een succesvolle samenwerking!,” aldus Stefan van der Meulen, bestuurslid Technische Zaken bij Berkum.

Eduard Lindeboom wordt bij Berkum de opvolger van Arno Hoekstra, die onlangs bekend maakte na het huidige seizoen te vertrekken. Hoekstra was, met een ‘tussenstop’ van een jaar, in totaal zes seizoenen hoofdtrainer bij VV Berkum.

Gerelateerde artikelen

Back to top button