Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Edison-winnende zangeres in Statenzaal

Jazz met Ineke van Doorn

Vrijdagavond 13 februari is Ineke van Doorn te gast bij All that jazz in de Statenzaal. In de wereld van de jazzmuziek geniet de zangeres internationale bekendheid en is zij een grote autoriteit als docente.

Ineke van Doorn

Ineke van Doorn staat in Nederland al jaren aan de top als zangeres van jazz en improvisatie. Ze studeerde af aan het Utrechts Conservatorium in de vakken klassiek piano en jazz vocaal. In de wereld van de muziek geniet Ineke internationale bekendheid en een grote autoriteit als zangeres en docente. Ze heeft grote en prestigieuze projecten achter haar naam staan.
Ineke van Doorn treedt op in theaters, op festivals en in jazzclubs over de hele wereld. Met haar eigen ensemble Vandoorn, maar ook met internationale grootheden als Paul van Kemenade, Eric Vloeimans, Marc van Vugt, het befaamde Metropole Orkest, Kenny Wheeler, Norma Winstone en Robin Eubanks. Haar cd Love is a golden glue werd bekroond met een Edison. Het eerste jazzproject van het Nederlands Kamerkoor werd uitgevoerd onder leiding van Ineke van Doorn en Marc van Vugt (en met hen als gastsolisten).

All that jazz

All that jazz is een uniek concept waarbij jonge Zwolse jazzmusici de kans krijgen maandelijks een gerenommeerde gastsolist in de Statenzaal te begeleiden. De programmering komt in samenwerking met Jacco van Santen, zelf een begenadigd saxofonist.
All that jazz met Ineke van Doorn start vrijdag 13 februari om 20.30 uur in de Statenzaal van Stadkamer Centrum (Diezerstraat 80). De entree bedraagt 8 euro (of 7 euro met een biebpas). Reserveren is mogelijk via www.bibliotheekzwolle.nl.

Meer informatie

Gerelateerde artikelen

Back to top button