Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Echtpaar Lachenal – Doorn ontmoette elkaar op Grote Kerkplein in Zwolle en is nu 60 jaar getrouwd

Zwolle – Gerrit en Tineke Lachenal uit Zwolle zijn deze maand 60 jaar getrouwd. Ze werden namens de gemeente gefeliciteerd door wethouder Arjan Spaans.

Het echtpaar Gerrit en Tineke Lachenal – Doorn heeft elkaar ontmoet op het Grote Kerkplein in Zwolle. Afgelopen week vierden zij hun 60ste huwelijksjubileum. Het echtpaar heeft drie kinderen (zonen), zeven kleinkinderen en drie achterkleinkinderen. Het echtpaar heeft altijd in Zwolle gewoond en woont hier op nog steeds met veel plezier.

De heer Lachenal heeft in zijn leven twee verschillende beroepen uitgeoefend. Hij is begonnen als metselaar en heeft na een aantal studies zestien jaar als Chef werkplaats bij de Mechanische Centrale werkplaats van de Koninklijke Landmacht in Leusden gewerkt.

Mevrouw Lachenal heeft ruim dertig jaar in het onderwijs gewerkt. Ze kwam binnen als interieur verzorgster. Na een aantal studies/cursussen heeft ze jaren lang de leerlingen in het speciaal onderwijs (Schalm/Thomas a Kempis College) opgeleid tot assistent schoonmaak.

Voetbal CSV’28

Het echtpaar heeft veel hobby’s. Voor de heer Lachenal is zijn grote passie voetbal. Hierin heeft hij jarenlang o.a. vrijwilligerswerk gedaan bij zijn club CSV’28. En hij moedigde altijd zijn kinderen aan. Nog steeds is hij vaak langs de lijn te vinden. Nu om zijn kleinkinderen aan te moedigen en zijn sociale contacten te onderhouden. Daarnaast moedigt hij zijn kleinkinderen graag aan bij de andere sporten die zij uitoefen. Lezen, puzzelen en actueel in de maatschappij bijblijven is ook een hobby van de heer Lachenal.

Vrijwilligerswerk Driezorg

Ook mevrouw Lachenal mag graag onder de mensen zijn. Dit komt in alles naar voren. Haar vrijwilligers werk wat ze met plezier doet bij De Driezorg, het aanmoedigen van de kleinkinderen bij hun sporten en het koffie drinken met familie en vrienden. Graag koppelt zij dit aan een mooie fietstocht. Kamperen komt ook voor in haar lijst met hobby’s. Dit is tevens een gezamenlijke hobby die ze ruim 55 jaar met haar man heeft gedeeld. De Noord-Hollandse kust is een tweede thuis geworden.

Als het met iedereen goed gaat, dan gaat het met Gerrit en Tineke Lachenal ook goed.

 

Familie is het allerbelangrijkste voor het echtpaar. Als het met iedereen goed gaat, dan gaat het met Gerrit en Tineke Lachenal ook goed. Visites, vakanties en weekenden brengen ze dan ook graag door met de familie. Het bruidspaar wenst hier nog jaren van te mogen genieten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button