Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Echtpaar Kruitbosch koninklijk onderscheiden door burgemeester Peter Snijders

Zwolle – Burgemeester Peter Snijders van Zwolle reikte vrijdagmiddag de koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau uit aan het Zwolse echtpaar Wim en Joke Kruitbosch. Het echtpaar kreeg de onderscheiding opgespeld in de Koningskerk in Zwolle-Zuid. De heer en mevrouw Kruitbosch worden onderscheiden voor hun ruim 50-jarige vrijwillige verdiensten voor kerk en samenleving.

De heer en mevrouw Kruitbosch zijn een in alle opzichten ondernemend echtpaar

Foto: Uitreiking lintjes door burgemeester Peter Snijders aan meneer en mevrouw Kruitbosch  © RTV Focus Zwolle – Jeffrey Oltmans

De heer Kruitbosch, stond al jong aan het roer van familiebedrijf Kruitbosch BV, een groothandel in de Benelux van fietsen met bekende eigen merken zoals Cortina en Alpina. Een bedrijf waarvan zijn vader de grondlegger was en waarvan hij samen met zijn broer de leiding overnam. Thuis was mevrouw Kruitbosch, de spil waar alles om draaide. Tot op de dag van vandaag is Kruitbosch BV een begrip; een florerend Zwols bedrijf met verkooppunten wereldwijd en volgende generaties aan het roer, inmiddels gevestigd op bedrijventerrein Hessenpoort.

Foto: Firma Kruitbosch op bedrijventerrein Hessenpoort ©RTV Focus Zwolle

Vrijwilligerswerk

Beiden hebben naast hun drukke bestaan en gezinsleven altijd tijd gemaakt voor vrijwilligerswerk. Allemaal vanuit een sterke christelijke geloofsovertuiging en pure naastenliefde. Nog steeds zijn zij nauw betrokken bij de samenleving en het bedrijf. Hun kinderen werd hard en eerlijk werken met de paplepel ingegeven. Niet voor niets wordt het bedrijf door huidige generaties succesvol voortgezet.

Foto: Koninklijke Uitreiking 2 © RTV Focus Zwolle – Jeffrey Oltmans

Koningskerk

De Koningskerk en Zorgspectrum ’t Zand kunnen nog steeds op hun onvoorwaardelijke inzet rekenen, net als eerder de stichting Red een Kind. Dat betekent dat zij voor de kerkgemeenschap, kwetsbare mensen alsmede voor zorgprofessionals en collega-vrijwilligers van onschatbare waarde zijn. Zij hebben met hun warme belangstelling en behulpzaamheid een voorbeeldfunctie als allround vrijwilligers die graag de handen uit de mouwen steken.

Foto: Uitreiking lintjes aan meneer en mevrouw Kruitbosch  © RTV Focus Zwolle – Jeffrey Oltmans

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button