DiezerpoortNieuws uit ZwolleVoorpagina

Echtpaar Klein Ovink – Kuiper uit Diezerpoort 65 jaar getrouwd

Zwolle – Wethouder Monique Schuttenbeld ging vrijdagochtend op bezoek bij het echtpaar Klein Ovink – Kuiper in de Stilobadstraat. Henk en Johanna vierden maandag hun 65-jarige huwelijk.

Henk Klein Ovink is geboren op 12 november 1928 te Epse en Hanny op 13 juni 1930 in Laren (Gld). Het echtpaar heeft elkaar ontmoet in café De Pessink in Epse. Hanny zorgde daar voor het dochtertje van een de eigenaar van het café. Henk kwam daar biljarten samen met zijn vrienden. Het stel is getrouwd op 3 juni 1954 in het toenmalige gemeentehuis van Gorssel.

Ze hebben eerst in Epse gewoond en daar is hun zoon geboren. Vervolgens zijn ze verhuisd naar Zutphen waar hun oudste dochter is geboren. Daarna woonden ze in Arnhem en Berkum. Hier is ook hun jongste dochter geboren. Het echtpaar woont sinds 2003 in het appartementencomplex De Philosoof met veel plezier.

Hanny zorgde thuis voor de kinderen en Henk werkte als belastingadviseur bij Meijburg & Co. te Zwolle. De grote hobby van het echtpaar was fietsen. Nu vermaken zij zich met puzzelen en lezen. Hanny heeft vanaf haar jeugd ataxie in de armen en benen. Op dit moment kan ze daardoor niet meer lopen zonder hulpmiddelen. Haar verdere gezondheid is redelijk goed. Henk is goed gezond, maar is wel wat vergeetachtig.

Gerelateerde artikelen

Back to top button