KabelkrantNieuws uit ZwolleOnderwijs & Wetenschap

Diplomering van de mediatoren Morgenster

Zwolle – Aan het einde van dit schooljaar hebben de mediatoren van de Morgenster hun diploma in ontvangst genomen. Dat hebben ze gedaan tijdens een feestelijke bijeenkomst met de hele school. 

De Morgenster is een Vreedzame school, waarin de sociale- en burgerschapscompetenties van leerlingen bevorderd worden. Het beschouwt de klas en de school als een leefgemeenschap waarin leerlingen zich gezien en gehoord voelen, een stem krijgen en waarin leerlingen leren om samen beslissingen te nemen. Leerlingen voelen zich verantwoordelijk voor elkaar en voor de gemeenschap. Ze staan open voor de verschillen tussen mensen. 

De mediatoren zijn opgeleid om leerlingen vaardigheden aan te leren om op een positieve manier een spel te spelen. Daarnaast kunnen de mediatoren ook ondersteunen als er iets tussen twee leerlingen niet lekker loopt. Doormiddel van een stappenplan zorgen zij ervoor dat de leerlingen samen een oplossing bedenken.  

“Het is prachtig om te zien hoe de mediatoren invulling geven aan hun taak en omgaan met de aan hun gegeven verantwoordelijkheid. “, aldus de Morgenster.

 

In de mini- maatschappij leren de leerlingen spelenderwijs wat burgerschap is. Samen ervoor zorgen dat er een fijne sfeer is

Gerelateerde artikelen

Back to top button