112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

E-bike dieven opgepakt in Zuid, één verdachte gaat er vandoor

Zwolle – De politie heeft dinsdag aan het einde van de ochtend in Zwolle twee fietsendieven op heterdaad aangehouden.

De politie kreeg een melding van een verdachte situatie in Zwolle-Zuid. Een buurtbewoner zag twee mannen rondscharrelen en daarna een e-bike stelen. Hij belde direct de politie en agenten troffen het busje met de verdachten aan.

Bij de aanhouding ging één van de verachten er lopend vandoor. Hij rende daarbij door een sloot en daarna over het spoor in de richting van de wijk Assendorp. Onder dreiging van een stroomstootwapen wist de politie ook deze verdachte aan te houden. Beide verdachten zijn ingesloten. In de bus van de verdachten werden drie gestolen elektrische fietsen aangetroffen.

Op het bureau doorzocht de politie de auto waarin de verdachten reden. Daarin werden gereedschappen en inbrekerswerktuigen aangetroffen. De auto bleek ook te zijn voorzien van valse kentekenplaten.

Inmiddels heeft de politie de eigenaren van twee van de aangetroffen e-bikes kunnen achterhalen, maar zoek de politie nog de eigenaar van de zwarte Gazelle Grenoble C7 op de foto hieronder. Bent of kent u de eigenaar hiervan? Neem dan contact op met de politie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button