Nieuws uit ZwolleSport

Dwight Lodeweges gaat niet wachten op Oranje: terug naar PEC Zwolle

Zwolle – Dwight Lodeweges versterkt per direct de technische staf van PEC Zwolle. De oefenmeester was sinds begin 2018 werkzaam als assistent-trainer bij het Nederlands elftal. Na het niet zo best verlopen EK en het vertrek van bondscoach Frank de Boer, gaf de KNVB aan voorlopig ook niet verder te gaan met Lodeweges. De oefenmeester besloot niet te gaan wachten en terug te keren naar PEC.

De 63-jarige Lodeweges was in het verleden al hoofdtrainer, high potential coach en assistent-trainer in Zwolle, keert na ruim drie jaar terug in Overijssel en tekent voor twee seizoenen. Als speler en trainer heeft Lodeweges een lange staat van dienst in binnen- en buitenland. In Zwolle was Lodeweges veelvuldig actief, voor het laatst als assistent-trainer van John van ’t Schip. Lodeweges combineerde die functie in 2017 met die van bondscoach van Oranje O20. Later focuste hij zich volledig op het assistentschap in Zwolle, maar in het voorjaar van 2018 vertrok Lodeweges definitief naar de KNVB toen bleek dat toenmalig bondscoach Ronald Koeman de ervaren Lodeweges aan zijn staf wilde toevoegen.

Na het vertrek van Koeman naar FC Barcelona vorig jaar, was Lodeweges een periode lang interim-bondscoach. Onder Frank de Boer zat de oefenmeester de voorbije maanden als assistent op de bank van Oranje en was hij deze zomer actief op het EK. Nu keert Lodeweges dus weer terug in Zwolle.

Gerelateerde artikelen

Back to top button