SportVoetbal

Duo’s Storica en EDON naar Zwolsche Boys

Zwolle – De selectie van Zwolsche Boys begint aardig vorm te krijgen. In navolging van Eugene Webb stappen ook Lorenzo Lubbers en Edson Matatula van HFC Storica over naar de Boys. En na Maikel Kroes en Maartje Berginia verkassen ook Tom Cuijpers en Leroy van Aerle van EDON naar de vereniging in Zwolle-Zuid.

De twee Storica’ers kenden bij hun club een teleurstellend seizoen. Als basisspelers eindigden ze met de HFC strak onderaan en verloren ze het plezier in voetbal. ”Dat wil ik graag terugkrijgen. Vandaar ook dat ik overstap naar Zwolsche Boys”, stelt de 21-jarige back Matatula. Voor Lubbers (19) geldt hetzelfde. Hij hoorde veel positieve verhalen over de club. Komend seizoen hoopt hij stappen in zijn ontwikkeling te zetten en veel te leren. ”Ik zie ernaar uit om weer lekker te voetballen”, stelt de middenvelder annex aanvaller.
Samen willen ze zo snel mogelijk weer terug naar de derde klasse, waar ze met Storica enkele seizoenen actief waren. ”Zwolsche Boys hoort niet in de vierde klasse thuis”, benadrukt Matatula.

Ook middenvelders Cuijpers (24) en Van Aerle (26) denken er zo over. ”Met de spelers die er al waren en de nieuwe jongens zijn we verplicht om voor het kampioenschap te spelen”, laat laatstgenoemde aan duidelijkheid niks te wensen over. Hun voormalige club EDON, waarmee ze afgelopen seizoen in de nacompetitie promotie misliepen, stopt met het eerste elftal. ”Er vertrokken een paar spelers en toen volgde er een kettingreactie”, verklaart Cuijpers. Beide spelers kiezen voor Zwolsche Boys omdat ze er al mensen kennen en de sfeer hen erg aanspreekt. Uiteraard gaan ze strijden voor een mooi plekje in de selectie. Cuijpers: ”We doen ons best en dan zien we wel.”

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button