Kunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Duitsers smelten voor het IJsbeelden Festival in Zwolle

Zwolle – De reclamecampagne die ook in Duitsland gevoerd is voor het Nederlands IJsbeelden Festival in Zwolle, begint zijn vruchten af te werpen. Onder de 60.000 bezoekers tot nu toe bevonden zich ook opvallend veel Duitsers. De geringe afstand van Duitsland naar Zwolle en het unieke karakter van het IJsbeelden Festival hebben ervoor gezorgd dat de oosterburen de weg naar dit winterevenement hebben gevonden. Vele Duitse kranten hebben ook aandacht besteed aan het Nederlands IJsbeelden Festival.

De Duitse marketing van het Nederlands IJsbeelden Festival is er op gericht om het IJsbeelden Festival te combineren met een bezoek aan de oude Hanzestad Zwolle. In de bezoekersanalyse ziet de organisatie terug dat deze campagne aanslaat. Het evenement weet veel bezoekers uit Duitsland te trekken.

Bezoekers uit Nederland

De brede marketingcampagne met de ANWB, de NS en ook de Persgroep hebben ervoor gezorgd dat de bezoekers voor het IJsbeelden Festival uit heel Nederland naar Zwolle komen. Ook komen er veel bezoekers uit Limburg, Brabant en zelfs Zeeland. De goed bekeken website van het IJsbeelden Festival enthousiasmeert de bezoekers om van een bezoek aan het IJsbeelden Festival een compleet dagje uit te maken in de Hanzestad Zwolle. Een culturele-, een romantische-, een culinaire-, en een kidsroute, die zichtbaar zijn op de website van het IJsbeelden Festival geven de bezoekers handvatten om optimaal van een dagje Zwolle te genieten. Deze campagne werkt succesvol. Tot nu toe staat de teller op 60.000 bezoekers.

De organisatie van het IJsbeelden Festival wil zich nog niet wagen aan een bezoekersprognose. Het evenement loopt nog tot 4 maart. In deze periode valt ook nog de voorjaarsvakantie voor midden, noord en zuid.

Wel laat de organisatie weten dat zij zeer tevreden is met de bezoekersaantallen tot nu toe.

Gerelateerde artikelen

Back to top button